Iată care sunt beneficiile consumului de ouă!

1 2 jpg jpeg

Anii au trecut, am reuşit cumva să mă auto-educ şi să mănânc foarte rar aceste alimente. Însă, acum am aflat o veste excelentă! Cercetătorii au spulberat un vechi mit alimentar: consumul de ouă nu duce la creşterea colesterolului. Din contră, aceste alimente au numeroase proprietăţi excelente pentru organism.

Iată care sunt beneficiile consumului de ouă Ouăle sunt bogate în vitaminele A, E, B1 (thiamină), B2 (riboflavină), B5 (acid pantothenic), B5 (piridoxina), B12 şi acid folic. În plus, aceste alimente conţin numeroase minerale: calciu, fier, fosfor, zinc şi seleniu. Pe de altă parte, ouăle sunt bogate în cholina – important în funcţionarea celulelor, în special a celulelor sistemului nervos. Protejează ochii Şi gălbenuşul este bogat în vitamine: A, D si E, iar culoarea este dată de conţinutul de luteină şi zeaxantină, doi compuşi recomandaţi pentru sănătatea ochilor, protejându-i de razele ultraviolete.

Trebuie să amintim şi faptul că ouăle sunt foarte bogate în antioxidanţi, conţinând şi luteină şi zeaxantină, care au un efect protector asupra ochilor – pe lângă multe alte beneficii.

De asemenea, ouăle au un scor de saţietate mare (un indicator care arată cât de mult anumite mâncăruri conduc la senzaţia de “plin” satisfăcând apetitul). Însă, chiar dacă oul este un produs foarte hrănitor, el nu îngraşă.

Mai mult decât atât, scopul multor diete este scăderea cantităţii de albumine din regimul alimentar, iar oul cu cele 13% proteine şi 80 de kcal este o adevărată comoară pentru o dietă. Din acest motiv, ouăle sunt considerate o mâncare ideală pentru slăbit.

Printre beneficiile consumului de ouă (în special gălbenuş crud) se numără: prevenirea degenerării maculare şi a cataractei, buna funcţionare a sistemului nervos, creşterea imunităţii (prin conţinutul natural de vitamina D), reducerea inflamaţiilor şi alergiilor, prevenirea cancerului de sân la femei, creşterea sănătăţii părului şi unghiilor, îmbunătăţirea memoriei, buna funcţionare a ficatului, prevenirea stress-ului oxidativ.