Grepfrutul susţine imunitatea

1 2 jpg jpeg

Grepfrutul este un fruct bogat în vitamina C, care te ajută să previi sau să combaţi răceala şi, de asemenea, ajută la îmbunătăţirea sistemului imunitar. Conţine şi antioxidanţi cu licopen şi beta-caroten.

Pietrele la rinichi sunt de fapt o acumulare de calciu si, odata dezvoltate, fie trebuie sa se elimine natural fie medical. Ei bine, potrivit unui studiu, femeile care beau un litru de

, au mult mai puţine şanse de a face pietre la rinichi.

Sucul natural de grapefruit arde grăsimile. Există foarte multe studii care susţin că un pahar de suc de grapefruit dimineaţa sau jumătate de fruct înainte de fiecare masă fac minuni. Totodată, îmbunătăţeşti şi rezistenţa la insulină şi sindromul metabolic.

Simptomele care apar după intoxicaţia alcoolicăpot fi tratate cu ajutorul sucului de grepfrut. Este bine să bei minimum 1 litru în 12 ore. Se spune că grepfrutul blochează parţial acţiunea nocivă a alcoolului asupra sistemului nervos, prevenind într-o anumită măsură dependenţa.

Grepfrutul este bun pentru combaterea constipaţiei. Fructul detoxifică şi stimulează activitatea enzimatică la nivelul intestinului. Un remediu simplu împotriva acestei afecţiuni este consumarea a 1-2 fructe de grepfrut înaintea mesei de dimineaţă.

Grepfrutul conţine vitamina A, care este esenţială pentru o vedere bună. Aceasta declanşează un semnal electric în nervul optic, cauzând percepţia culorilor şi vederea în lumină slabă.

Sucul de grepfrut are efecte antiinfecţioase, stimulează imunitatea şi ameliorează anumite simptome ale gripei, cum ar fi durerile de cap, durerile musculare, senzaţia de vertij, astenia. Grepfrutul conţine nişte derivaţi ai acidului salicilic, substanţe cu o acţiune foarte asemănătoare cu aspirina.

Adesea, coaja grepfrutului este tratată chimic, în scopul conservării sau pentru colorarea fructului. Astfel, înainte de a descoji un grepfrut, este bine să-i speli foarte bine coaja sub jet de apă şi, eventual, cu o perie, deoarece poţi contamina mâinile şi apoi fructul cu substanţele chimice nocive.