Grepfrutul susţine imunitatea

1 2 jpg jpeg

Grepfrutul este un fruct bogat ├«n vitamina C, care te ajut─â s─â previi sau s─â comba┼úi r─âceala ┼či, de asemenea, ajut─â la ├«mbun─ât─â┼úirea sistemului imunitar. Con┼úine ┼či antioxidan┼úi cu licopen ┼či beta-caroten.

Pietrele la rinichi sunt de fapt o acumulare de calciu si, odata dezvoltate, fie trebuie sa se elimine natural fie medical. Ei bine, potrivit unui studiu, femeile care beau un litru de

, au mult mai pu┼úine ┼čanse de a face pietre la rinichi.

Sucul natural de grapefruit arde gr─âsimile. Exist─â foarte multe studii care sus┼úin c─â un pahar de suc de grapefruit diminea┼úa sau jum─âtate de fruct ├«nainte de fiecare mas─â fac minuni. Totodat─â, ├«mbun─ât─â┼úe┼čti ┼či rezisten┼úa la insulin─â ┼či sindromul metabolic.

Simptomele care apar după intoxicaţia alcoolicăpot fi tratate cu ajutorul sucului de grepfrut. Este bine să bei minimum 1 litru în 12 ore. Se spune că grepfrutul blochează parţial acţiunea nocivă a alcoolului asupra sistemului nervos, prevenind într-o anumită măsură dependenţa.

Grepfrutul este bun pentru combaterea constipa┼úiei. Fructul detoxific─â ┼či stimuleaz─â activitatea enzimatic─â la nivelul intestinului. Un remediu simplu ├«mpotriva acestei afec┼úiuni este consumarea a 1-2 fructe de grepfrut ├«naintea mesei de diminea┼ú─â.

Grepfrutul con┼úine vitamina A, care este esen┼úial─â pentru o vedere bun─â. Aceasta declan┼čeaz─â un semnal electric ├«n nervul optic, cauz├ónd percep┼úia culorilor ┼či vederea ├«n lumin─â slab─â.

Sucul de grepfrut are efecte antiinfec┼úioase, stimuleaz─â imunitatea ┼či amelioreaz─â anumite simptome ale gripei, cum ar fi durerile de cap, durerile musculare, senza┼úia de vertij, astenia. Grepfrutul con┼úine ni┼čte deriva┼úi ai acidului salicilic, substan┼úe cu o ac┼úiune foarte asem─ân─âtoare cu aspirina.

Adesea, coaja grepfrutului este tratat─â chimic, ├«n scopul conserv─ârii sau pentru colorarea fructului. Astfel, ├«nainte de a descoji un grepfrut, este bine s─â-i speli foarte bine coaja sub jet de ap─â ┼či, eventual, cu o perie, deoarece po┼úi contamina m├óinile ┼či apoi fructul cu substan┼úele chimice nocive.