Gogoşarii îţi îmbunătăţesc vederea

1 2 jpg jpeg

Vitamine, minerale, antioxidanţi, o adevărată porţie de sănătate de care te poţi bucura acum din plin. În plus vitamina A te va ajuta să îţi menţii acuitatii vizuală pe timpul nopţii, şi totodată să previi bolile de inimă şi ochi. Luteina ajută şi ea la prevenirea unor boli oculare, precum degenerescenţa maculară.

În compoziţia lor se regăseşte şi complexul vtaminic B dar şi o doză bună de acid folic ce ajută la reducerea nivelului de homocosteină, un nivel crescut al acestei substanţe favorizează apariţia bolilor cardiace.

Doza de potasiu din gogoşari ajută de asemenea la menţinerea sănătăţii cardiace fiind benefic şi pentru funcţionarea musculaturii şi a sistemului nervos.

Pe lângă nutrimenţii mai sus menţionaţi regăsim şi prezenţa vitaminei K, responsabilă cu sănătatea osoasă dar şi cu timpii de coagulare a sângelui în organism.

Activează metabolismul

Culoarea lor roşiatică este legată de nivelul de licopen pe care aceştia îl au în compoziţia sa şi care contribuie la menţinerea sănătăţii inimii printre altele, cercetătorii fiind de părere că gogoşarii te pot proteja de anumite forme de cancer în special cel de prostată, vezică, pancreatic şi cervical.

La fel ca ardeii iuţi, gogoşarii conţin şi ei capsaicină, chiar dacă într-o doză mai mică, însă şi aşa tot contribuie cu succes la activarea termogenezei, stimulând în acelaşi timp şi metabolismul. Este indicat în curele de slăbire tocmai datorită gamei largi de nutrimenţi benefici bunei funcţionări a organismului uman.

În cazul în care suferi de afecţiuni gastrointestinale consumul de gogoşari poate fi consumat cu încredere, având capacitatea de a calma şi vindeca durerile de la nivelul gâtului şi de a diminua sângerările nazale, acest fapt fiind explicat de prezenţa vitaminei K.

Află cât de sănătoasă este dulceaţa de ardei iuţi AICI

Scad colesterolul rău

1 2 jpg jpeg

Dacă te regăseşti printre persoanele ce se confruntă cu un nivel ridicat de colesterol rău, apelează cu încredere la gogoşarul roşu pe care îl poţi consuma în stare crudă, în salate, ciorbe sau să îi pui la borcan pentru iarnă.

În plus, aceştia consumaţi cu regularitate îţi vor proteja oasele, cartilajele şi vor ţine infecţiile la distanţă de tine.

Deşi îi poţi regăsi sub diverse culori, cei roşii au o cantitate mai mare de licopen şi de vitamina C, ajutând totodată la o mai bună absorbţie a fierului în organism.

Este bogat şi în minerale precum fier, cupru, zinc, mangan, magneziu dar şi seleniu, sunt cărnoşi şi zemoşi, o sursă bună de fibre mai ales pentru tranzitul intestinal corespunzător.

Combat cancerul

Puterea lor antioxidantă, licopenul, betacarotenul fac din gogoşari alimentele ideale pentru a stopa dezvoltarea celulelor canceroase şi pentru a ţine cancerul la distanţă.

Sucul de ardei roşu şi de gogoşari este benefic în tratarea problemelor de la nivelul sistemului respirator, astfel că îl poţi adăuga cu toată încrederea în smoothie-urile tale sau în sucurile preparate în casă.