Fumători, mâncaţi broccoli!

1 2 jpg jpeg

Broccoli este o sursă bună de vitamina C, 100 grame de broccoli furnizând mai mult de jumătate din doza zilnică recomandată din această vitamină.

De asemenea, broccoli con┼úine antioxidan┼úi, precum sulforafanul, ┼či al┼úi compu┼či cu rol ├«n prevenirea cancerului.

Consumat de c├óteva ori pe s─âpt─âm├ón─â, broccoli este asociat unui risc mai mic de cancer de colon ┼či de s├ón, potrivit studiilor. Aceast─â legum─â scade ┼či probabilitatea de infec┼úie cu Helicobacter pylori, bacterie implicat─â ├«n apari┼úia ulcerelor ┼či tumorilor stomacale.

Broccoli nu ar trebui să lipsească din alimentaţia persoanelor care fumează. Tot mai multe cercetări arată că această legumă este de ajutor pentru persoanele care fumează, reducând riscurile apariţiei complicaţiilor date de acest viciu.

Efectul benefic al acestei legume este dat de sulforafan, un compus de ajutor pentru prevenirea ┼či tratarea bolilor pulmonare (cancer de pl─âm├óni ┼či BPOC - bronhopneumopatia cronic─â obstructiv─â).