Fructele şi legumele care te ajută să slăbeşti

1 2 jpg jpeg

Există alimente care îţi potolesc foamea, îţi stopează dorinţa de dulce şi îşi revitalizează metabolismul. Un meniu care te ajută să slăbeşti, bogat în nutrienţi valoroşi, dar care nu-ţi pune în pericol sănătatea, este ceea de ce ai nevoie.

Un studiu efectuat pe un eşantion de peste 133.000 oameni, timp de 4 ani, arată că sporirea cantităţii de fructe şi legume în meniul zilnic ajută la slăbire.

Lămâia

Apa caldă cu lămâie pare să fie o soluţie miraculoasă pentru a-ţi menţine atât sănătatea, cât şi silueta. Băută pe stomacul gol are proprietăţi diuretice puternice. Îţi pune metabolismul în funcţiune şi îţi ajută corpul să se detoxifice. Iar aceste efecte se resimt şi pe cântar.

Pepenele roşu

Pepenele roşu conţine 90% apă şi are atât proprietăţi dietetice, cât şi diuretice. Dieta cu pepene roşu te ajută să slăbeşti în timp record, dar este şi o cură de detoxifiere de care organismul are nevoie.

Atenţie!

Fructele şi legumele trebuie consumate crude sau fierte, astfel preparate, vor accelera metabolismul, iar grăsimile vor fi arse. De asemenea, în regimul de slăbire nu este recomandată asocierea la a aceeaşi masă a cărnii cu cartofi sau orez.

Merele

Merele sunt ideale în curele de slăbire fiind considerate alimente cu calorii negative. Organismul consumă mai multe calorii pentru metabolizarea unui măr decât caloriile conţinute de acesta. De asemenea, merele prezintă în conţinutul lor substanţe cu rol activator şi accelerator al proceselor de slăbire.

Castraveţii

Castravetele nu este doar un aliment plin de gust şi răcoritor, dar şi o sursă importantă de vitamina C, substanţa ce îţi păstreaza pielea strălucitoare şi sănătoasă. De asemenea, ese un ingredient perfect pentru o dietă de slăbit.

Află AICI cum poţi slăbi fără să ţii cură!

Proteinele pe care te poţi baza în curele de slăbire sunt iaurtul grecesc, ouăle, somonul, carnea de pui, creveţii, năutul.

Te poţi îngrăşa dacă consumi porumb, mazăre şi cartofi. Aceste legume conţin mai puţină fibră şi au nivel glicemic înalt. Asta înseamnă că aduc zahăr în sânge, ca să alimenteze în cel mai scurt timp, pofta de mâncare.

Pătrunjelul

Pătrunjelul are proprietăţi miraculoase, este un aliat excelent al rinichilor, combate problemele urinare şi este un diuretic puternic. Mai mult, pătrunjelul ajută la slăbit. Ceaiul de pătrunjel ajută la pierderea kilogramelor în plus într-un timp foarte scurt.

Reţine!

Un studiu arată că, dintre toate alimentele, cartoful îngraşă cel mai mult. Astfel, o porţie în plus de cartofi, indiferent că sunt fierţi, prăjiţi sau copţi, poate creşte greutatea mai mult decât o cană de băutură dulce sau decât o porţie de carne roşie. De asemenea, nu este indicat să mănânci friptură cu cartofi.

Seminţele de floarea-soarelui sunt plasate în topul celor mai sănătoase alimente şi pot contribui eficient la succesul unei cure de slăbire. Dacă ţii o dietă şi eşti dornică să pierzi rapid kilogramele în plus, bazează-te pe o dietă cu seminţe de floarea-soarelului.