Fructele de pădure reduc febra musculară

1 2 jpg jpeg

Mişcarea este vitală bunei funcţionări a organismului, iar alimentaţia este o completare, fără de care nu poţi să obţii şi să menţii un corp frumos şi sănătos.

Ştiai că...

...atleţii după o cursă mănâncă cireşe ca să reducă febra musculara de a doua zi şi să grăbească recuperarea?

...febra musculară de a doua zi după antrenament nu este din cauza acidului lactic ce produce arsuri şi dureri de muşchi în timpul efortului, ci este din cauza inflamării musculare?

Citeşte şi: 10 alimente pentru o primăvara plină de energie

...45 de cireşe pe zi adăugate atât la dieta femeilor cât şi a bărbaţilor reduce nivelul de inflamaţie din organism?

...consumate atât înainte cât şi după antrenamente, căpşunile, cireşele şi fructele de pădure reduc febra musculară datorită conţinutului lor ridicat de flavonoizi?

...poti păstra fructele congelate şi astfel să le poţi cosuma şi în extrasezon?

Află AICI de ce fructele de pădure sunt atât de benefice organismului tău!

Ce este acidul lactic?

Această substanţă incoloră este produsă de aproape toate ţesuturile organismului uman pentru a-i asigura în acest fel buna funcţionare. Acidul lactic circulă prin sistemul sangvin în orice moment dar în cantităţi reduse.

Este produs mai ales de muşchi, pentru a obţine astfel necesarul de energie prin metabolizarea glucozei în absenţa oxigenului. Acest proces este denumit respiraţie anaerobă (în lipsa oxigenului). Acidul lactic creşte în timpul exerciţiilor istovitoare cu greutăţi, iar în cazul în care cantitatea din muşchi este foarte mare se produce oboseala dar şi crampele musculare.