Fructele de goji îţi protejează ochii

1 2 jpg jpeg

Originare din Asia, goji au culoarea roşu-portocaliu, gust dulce acrişor şi reprezintă gustarea ideală pentru a-ţi menţine vederea bună şi nu numai.

În cazul în care stai foarte mult în faţa calculatorului, asigură-te că ai un bol cu aceste fructe lângă tine.

Te ajută să îţi controlezi greutatea

Gustul lor bun este cea mai mică dintre calităţile lor. Au un conţinut mare de vitamine, minerale, fibre şi antioxidanţi care te pot ajuta să îţi ţii în frâu kilogramele, datorită puţinelor calorii şi să ai grijă de digestie.

Având în vedere că au un indice glicemic mic, nivelul de zahăr din sânge nu va fi influenţat de valoarea lor nutriţională, iar vitaminele şi acizii esenţiali pe care îi conţin le transformă într-o gustare perfectă indiferent de perioada zilei.

Un aliat excelent pentru o vedere bună

Unul dintre cei mai buni antioxidanţi pe care îi conţine este zeaxantina. Acesta stimulează şi menţine sănătatea ochilor. Pe baza acestui compus s-a efectuat şi un studiu în Elveţia, concluzia finală fiind aceea că, după o perioadă de 90 de zile în care se consumă 100 de grame de goji zilnic, s-a redus numărul de depozite gălbui de pe retină considerabil, împiedicând astfel apariţia degenerării musculare de la nivelul ochilor. Acesta este un motiv în plus pentru a le consuma, cu atât mai mult atunci când stai în faţa calculatorului pentru foarte mult timp.

Află de ce sunt considerate fructele de goji un tonic pentru organismul uman AICI

Îmbunătăţesc starea de spirit

Jurnaliştii de la Life Sciences au publicat un studiu conform căruia consumul de fructe de goji este benefic a fi consumat mai ales că luptă împotriva cancerului. Aceste fructe sunt capabile să oprească evoluţia celulelor canceroase din organism.

Poţi alege să le consumi ca atare în stare crudă sau sub formă de suc timp de cel puţin 14 zile, rezultatul fiind o stare de spirit mai bună şi o bună funcţionare a funcţiilor gastrointestinale. Mai ales dacă te afli printre persoanele care suferă de diabet, le poţi consuma fără teama că îţi vor creşte nivelul glicemic.

Secretul pielii sănătoase

Tocmai cantitatea mare de antioxidanţi pe care o au recomandă fructele goji pentru o piele frumoasă şi sănătoasă. Cercetătorii de la Universitatea din Sidney afirmă, în urma mai multor studii, că un consum regulat de goji îţi va proteja pielea de radiaţiilw ultraviolete şi va preveni degenerarea celulelor pielii.

Practic, sănătatea ta depinde de alegerile pe care le faci, astfel că un bol cu goji lăsat la îndemână va face minuni pentru starea ta de spirit, frumuseţea pielii şi confortul tău.

Dacă obişnuieşti să mănânci fructe uscate de fel, alege să le înlocuieşti cu goji şi vei vedea rezultatele spectaculoase chiar pe pielea ta.