Fructele cu cel mai mare conţinut de zahăr

1 2 jpg jpeg

Fructele oferă o doză importantă de vitamine,substanţe nutritive şi apă. Este indicat să le consumăm în starea lor naturală şi mai ales în prima parte a zilei pentru a ne putea bucura de energia furnizată.

Însă anumite fructe conţin o cantitate mare de zaharuri care pot dăuna sănătăţii tale mai ales dacă le consumi zilnic şi în cantităţi mari.

Fructele confiate, bombe calorice

2 jpg jpeg

Mănâncă la discreţie mere şi struguri însă nu în varianta de compot sau dulceaţă.

Atenţia trebuie îndreptată mai ales asupra curmalelor care îţi furnizează în jur de 27 de grame de fructoză şi glucoză în doar 100 de grame de fruct proaspăt.

Dacă eşti la dietă şi vrei să reduci cantitatea de zahăr, curmalele nu sunt tocmai alegerea cea mai bună. Conţin zahăr în cantitate dublă faţă de celelalte fructe care au aceleaşi proprietăţi nutritive, mai ales dacă acestea sunt confiate, cum se regăsesc cel mai adesea pe rafturile magazinelor.

Smochinele şi bananele au un conţinut de zahăr de pănâ la 20% la 100 de grame, în timp ce merele, prunele sau perele ajung în funcţie de soi până la maxim de 15 % fructoză oferită organismului uman la 100 de grame de produs.

Citricele, cea mai bună alegere

2 jpg jpeg

Considerate ca fiind cele mai sănătoase fructe, mai ales datorită cantităţii mari de vitamina C pe care o oferă, citricele ajung să îţi ofere un maximum de 10% conţinut de zahăr. Acesta fiind cel mai mic nivel de zaharoză de care poţi avea parte consumând fructe.

Lămâile, grepfrutul, kiwi sunt recunoscute ca fiind un aliat împotriva surplusului de kilograme şi a indicelui glicemic.

Află care sunt fructele care te ajută să slăbeşti AICI

Piersicile, parfumate şi fără zahăr

2 jpg jpeg

Dulci, zemoase, parfumate dar cu un nivel redus de zahăr sunt recomandate a fi consumat inclusiv de persoanele care suferă de diabet. În plus, ele reprezintă o doză bună de fibre solubile care prelungesc senzaţia de saţietate şi au un gramaj semnificativ de magneziu, vitamina A şi C, nutrimenţi care le recomandă pentru a te putea bucura de o imunitate şi vedere bună.

Interzise în gastrită

Cei drept pe cât sunt de sănătoase şi pline de vitamine pe atât sunt de periculoase mai ales dacă suferi de gastrită deoarece acestea pot înrăutăţi situaţia ta.

Alege să consumi fructul proaspăt cu tot cu pulpă şi mai puţin în varianta de suc pentru a te bucura în totalitate de fibrele lor, iar în cazul sucului preparat acasă nu uita să adaugi şi o măsură de apă în el pentru a nu influenţa calitatea sucului gastric.