Fructe cu beneficii incredibile asupra sănătăţii

2 jpg jpeg

Un aspect destul de important este acela că acum avem posibilitatea să ne delectăm cu anumite produse tradiţionale de pe alte continente. Datorită exporturilor astăzi putem regăsi în supermarketuri o gamă variată de produse ce aduc beneficii extraordinare asupra sănătăţii organismului nostru.

Iată care sunt fructele exotice pline de nutrimenţi şi ce beneficii îţi aduc:

Fructul noni

Considerat a fi fructul frumuseţii feminine, din păcate la noi în ţară se găseşte doar sub formă de suc, în alte ţări este folosit pentru beneficiile sale anti-ageing, pentru stimulare şi regenerarea aparatului genital, urinar şi endocrin.

Sucul de noni se pară că este benefic pentru a ajuta femeile să se simtă mai tinere şi să fie mai fertile. În schimb consumul acestui fruct de către bărbaţi trebuie să fie limitat, efectele adverse sunt destul de nocive la ei.

Ghimbirul

Tonic şi stimulant pentru sistemului imunitar, poţi să îl consumi atât fiert cât şi crud, deshidratat sau caramelizat. Pentru a fi vizibile efectele la exterior este necesar ca în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol să consumi un pahar cu apă cu o linguriţă de ghimbir ras şi puţină miere.

2 jpg jpeg

Mango şi papaya

2 jpg jpeg

Bogat în enzime digestive, conţine vitaminele A şi C, precum şi minerale ca potasiu şi magneziu (25% din doza zilnică recomandată de vitamina A).

Nici fructul de papaya nu este mai prejos, mai ales datorită faptului că, conţine enzima numită papaină, cunoscută pentru rolul său antiinflamator puternic, dar şi pentru digerarea proteinelor, benefică fiind mai ales, marilor carnivori.

Află de ce este recomandat un avocado pe zi AICI

Ananas

1 2 jpg jpeg

Conţine enzime şi bromelaină, este considerat ca fiind prietenul picioarelor frumoase mai ales datorită faptului că dacă alegi să îl consumi periodic te vei confrunta cu mai puţine vase capilare sparte şi vânătăi.

Un bun detoxifiant al organismului luptă cu succes împotriva retenţiei de apă, conţinutul său ridicat de fibre contribuie la buna funcţionare a sistemului digestiv.

Kiwi

2 jpg jpeg

Un mic fruc, verde şi păros plin de vitamina C, luptă cu succes împotriva celulitei, iar luteina din componenţa sa îl face transformă într-un mic ajutor în lupta împotriva cancerului.

Bogat în cupru, susţine procesul de creştere a copiilor, ajută la menţinerea sănătăţii oaselor şi a reglării greutăţii, benefic în dezvoltarea creierului.

Unul dintre cele mai bogate fructe în potasiu, mai mult chiar şi decât bananele, aduce şi un aport semnificativ de magneziu, fier, calciu, vitamina E, B6, acid folic.

Avocado

1 2 jpg jpeg

Grăsimile monosaturate, de tip Omega 9, vitamina E, vitamina C, potasiu. toate sunt benefice organismului şi reglează nivelul colesterolului din sânge. Poate fi consumat ca fruct sau în salate sau îl poţi aplica direct pe piele sub formă de mască. Oricum ai alege să îl foloseşti efectele lui sunt miraculoase.