Există fructul cu gust de carne

1 2 jpg jpeg

Cel mai mare fruct care creşte în copac, ce poate fi consumat atât copt, necopt, în stare crudă sau gătit fără a-şi pierde din proprietăţile lui nutritive.

Cunoscut sub denumirea de jackfruit sau jaca, yaca, fiind considerat ca fruct naţional în Bangladesh, are coaja destul de tare, de un verde închis,iar pulpa din interior este de un galben pal. Seminţele sunt şi ele comestibile, prăjite sau fierte.

Înlocuieşte carnea de porc

Bogat în nutrimenţi şi având un gust specific de cocktail de fructe, dulce şi aromat, ideal pentru deserturi însă poate fi folosit şi pentru a înlocui carnea de porc în diverse tipuri de mâncare.

Un mix de vitamine

Chiar dacă la prima vedere pare a fi un fruct ciudat, acesta aduce un aport de fibre, proteine, magneziu şi vitamine precum A, B6, B12, C, dar şi fier, seleniu şi mangan.

Jackfruit este soluţia naturii de a combate anumite probleme grave de sănătate mai ales ajută în prevenirea apariţiilor celulelor canceroase luptând cu radicalii liberi din organism tocmai pentru că are o cantitate semnificativă de fitonutrienţi, izoflavone, lignani şi saponine.

Beneficiile consumului de jackfruit

Pentru că are foarte puţine calorii, este produsul ideal pe care să îl consumi mai ales dacă eşti al cura de slăbire, totodată te va ajuta să îţi fortifici sistemul imunitar şi în acelaşi timp să îţi protejezi sistemul nervos.

Este un bun protector al mucoasei colonului, ceea ce înseamnă că te va feri de problema constipaţiei, ajutând tranzitul intestinal să funcţioneze corespunzător.

Dacă te confrunţi cu o anemie acesta este remediul ideal ce îţi va oferi rezulatate imediate, în acelaşi timp este indicat pentru menţinerea sănătăţii oaselor şi pentru că reduce riscul de infarct.

Priveşte în clipul de mai jos ce este şi cum se mănâncă jackfruit-ul: