Există alimente cu mai mult calciu decât laptele

1 2 jpg jpeg

Laptele este primul aliment cu care întrăm în contact imediat după ce ne naştem. Din laptele matern ne luăm toţi nutrimenţii necesari pentru a creşte şi a ne dezvolta armonios.

După ce s-a încheiat perioada de alăptare, continuăm să consumăm acest aliment minune sub diferite forme. Fie că este dimineaţa la micul dejun împreună cu cerealele sau când pregătim un dulce în casă sau seara înainte de culcare un pahar de lapte fiert pentru a ne bucura de un somn mai bun.

Iată care sunt şi celelalte alimente cu un conţinut de calciu mai mare decât cel din lapte:

Somonul previne inflamaţiile

Doar o porţie de somon îţi poate oferi un maxim de 340 mg de calciu. În plus este şi o sursă bună de grăsimi sănătoase Omega-3 care fortifică sistemul tău imunitar.

Îţi oferă şi vitamina D, atât de necesară pentru a asimila calciul în organism.

Poţi să îl găteşti la abur, la cupor sau la grătar. Este un aliat bun şi în cazul în care eşti la dietă.

Află ce alte alimente sunt mai bogate în calciu decât laptele AICI

Fulgi de ovăz favorizează digestia

Dimineaţa poţi să optezi pentru un bol de fulgi de ovăz cu lapte de soia. Astfel vei beneficia de aproximativ 200 mg de calciu, pe lângă faptul că fulgii conţin şi vitamina B. Este o variantă sănătoasă de mic dejun, benefică tranzitului digestiv.

În cazul în care nu eşti familiarizat cu laptele de soia poţi opta pentru cel de migdale.

Ricotta, un ingredient minune

O cremă uşoară de brânză pe care o poţi combina cu foarte multe ingrediente. Pe lângă cele 300 mg de calciu este şi o sursă bună de proteine. Cea mai rapidă şi sănătoasă combinaţie la care poţi să apelezi este să o amesteci cu fructe şi migdale.

Citeşte şi: Cele mai bune surse de calciu

Salate pe tot parcursul zilei

Toate tipurile de salată existente de la cea verde până la ruccola sunt o sursă bogată de calciu. Poţi să o consumi pe tot parcursul zilei fără să ţii cont de cantitatea consumată. Mai ales seara dacă vrei să eviţi o masă plină de calorii poţi să optezi pentru o salată verde la care să adaugi un dressing sănătos făcut din ulei de măsline şi zeama de la o lămâie.

Năutul bun la toate

Foarte bogat atât în calciu cât şi în proteine, îl poţi transforma cu uşurinţă în humus sau poţi opta să îl bagi la cuptor, obţinând astfel un snack ideal pentru savurat la televizor.

Îl poţi consuma în salate, în supe şi este bun la toate.