Evită-le dacă eşti la dietă!

1 2 jpg jpeg

Cuvântul „dietă” este mult spus şi din ce în ce tot mai des adoptat de către persoanele care vor să slăbească mai ales peste noapte. Dieta înseamnă un stil de viaţă sănătos, echilibrat şi corelat cu odihnă şi mişcare.

Mişcarea este secretul pentru a fi în formă, iar alimentaţia trebuie să susţină mişcarea pe care tu o faci zilnic.

Din categoria produselor de care este bine să te fereşti mai tot timpul amintim:

Produsele „dietetice”

Sigur ai văzut pe rafturile din magazine produse care scriu că au zero calorii. Asigură-te că au măcar un minimum de proteine, glucide de care să se bucure corpul tău.

Ai nevoie de fibre şi proteine pentru a-ţi asigura un tranzit bun şi pentru a te ţine pe picioare. Musculatura ta are nevoie de proteine atât de origine animală cât şi vegetală.

Citeşte şi: Dieta Dash, regimul care te ajută să slăbeşti sănătos

Semipreparatele

Pentru o siluetă fresh ai nevoie de cît mai multe produse fresh, care să îţi aducă un aport de vitamine şi minerale esenţiale masei osoase şi musculare.

Îndreaptă-te spre fructe, legume, supe cremă, fără smântână sau brânzeturi adăugate. Nu combina mai mult de două elemente la o masă şi ai grijă la porţiile pe care le consumi.

Eterna salată

Salata a căpătat şi ea la fel ca şi dieta o cotonaţie diferită. Practic ceea ce pui tu într-o salată este aspectul care te împiedică să slăbeşti. Uită de sosurile grele şi de combinaţiile periculoase. Optează pentru un dressing din puţin ulei de măsline, zeama de la o lămâie şi multe legume.

Poţi să le bagi la blender sau poţi să le consumi ca atare. Însă nu pune într-o salată şi brânză şi carne şi făinoase.

1 2 jpg jpeg

Carbogazoasele favorizează balonarea

Nu este rău ca din când în când să te hidratezi cu un pahar de apă minerală, ba chiar este indicat. Însă ai grijă la acest aspect, deoarece băuturile carbogazoase oferă un indice glicemic mărit şi senzaţia deloc plăcută de balonare care va descuraja efortul tău de a scăpa de centimetri mai ales la nivelul taliei.

Apa este vitală pentru a te hidrata, alimenta, menţine în formă. NU uita să faci mişcare constant şi să nu mai amâni momentul de pe o zi pe alta.

Atenţie!

Nu evita proteinele animale sau vegetale, deoarece organismul tău are nevoie de ele, dar consumă-le separat de celelelate categorii de alimente deoarece au nevoie de un timp mai mare de digerare.