Evită aceste alimente care conţin sare!

1 2 jpg jpeg

Sodiul susţine buna activitatea a muşchilor şi nervilor. Împreună cu potasiul permite celulelor să răspundă la diverşi stimuli şi pentru a păstra un echilibru al nivelului apei în corp. S-a constatat faptul că un consum ridicat de sare poate favoriza apariţia hipertensiunii arteriale, bolilor cardiovasculare, osteoporozei, accidentrelor cardiovasculare. Riscurile sunt mai mari la persoanele cu vârsta de peste 45 de ani , mai ales dacă suferă de diabet sau afecţiuni renale cronice.

Semipreparatele

Acum este mai uşor să îţi procuri mâncarea gata preparată din magazine. Acestea prezintă diverse arome precum carnea de vită, de pui, brânză. Principalul ingredient pe care îl conţin este sarea şi apoi aromele. În principiu o porţie de paste semi preparate îţi furnizează 700 mg de sodiu.

Şi brânza de vaci are sare în componenţa sa. Deşi e săracă în calorii poate ajunge să conţină până la 400 mg de sodiu pe porţie.

Sosurile pentru salate

Salata este gustarea ideală atunci când vrei să mănânci ceva sănătos rapid şi gustos. Însă trebuie să ţii cont de faptul că sosul pe care îl cumperi din comerţ pentru a obţine un gust mai bun la salată, conţine o cantitate foarte mare de sare. Un simplu sos îţi poate aduce chiar şi 3000 mg de sare la o masă.

Băuturile cu lapte

Desertul preferat al tuturor, laptele cu ciocolată, conţine sare. Deşi ciocolata are un conţinut scăzut de grăsimi şi calorii, sodiul conţinut rămâne nemodificat. Astfel că un pahar mediu de lapte cu ciocolată îţi oferă în jur de 150 mg de sodiu. O variantă mai bună ar fi să optezi pentru laptele cu cacao făcut în casă.