Efecte mai puţin ştiute ale ciocolatei
Scade nivelul de colesterol Preferi ciocolata neagră? Studiile au demonstrat că un consum moderat de ciocolată amăruie reduce colesterolul rău. În plus, conţine acid stearic care stopează formarea depunerilor de grăsimi pe vasele de sânge. Alungă stările depresive Dacă ai o dispoziţie proastă, eşti stresată sau ai stări depresive, ciocolata te poate ajuta să te simţi mai bine. Din câteva cubuleţe de ciocolată îţi iei un plus de magneziu şi potasiu care te energizează, îţi îmbunătăţesc memoria, te ajută să te concentrezi mai bine. Este de ajuns şi pentru a stimula producerea de serotonină în corp, cu efect antidrepresiv şi antistres. Menţine pielea hidratată Datorită flavonoidelor din ciocolată, consumul de ciocolată ameliorează circulaţia sângelui la extremităţi şi la nivelul pielii. În plus, antioxidanţii şi o substanţănumiă teobromină care se găseşte în compoziţia ei cresc elasticitatea pielii şi întârzie îmbătrânirea.
Consumul frecvent de ciocolată neagră, în cantitate mică, reduce indicele de masă corporală (IMC). O indică o cercetare la care au participat 1000 de femei şi bărbaţi cu vârste cuprinse între 20 şi 85 de ani. S-a observat că aceia care au mâncat de 2 ori pe săptămână ciocolată au slăbit mai uşor, ajungând implicit la un IMC mai mic.