Dovleacul ţine la distanţă bolile de inimă

1 2 jpg jpeg

Dovleacul conţine vitaminele A şi E, săruri minerale, hidraţi de carbon şi potasiu. Pe lângă potasiu, dovleacul mai conţine în seminţe şi fier, fosfor, magneziu şi zinc. De asemenea, este un aliment excelent pentru piele, prevenind îmbătrânirea acesteia.

Antioxidanţii din dovleac protejează celulele corpului împotriva radicalilor liberi, substanţe implicate în dezvoltarea a numeroase boli, de la cancer, afecţiuni cardiovasculare şi până la îmbătrânirea prematură.

Reglează glicemia

Dovleacul conţine vitamina A care oferă o bună protecţie antioxidantă. Persoanele care suferă de diabet se vor vindeca mai repede dacă includ în dietă supe sau mâncăruri cu dovleac crud.

Un remediu dovedit pentru reglarea nivelului zahărului în sânge se obţine prin fierberea a 30 g de seminţe curăţate, la foc mic, timp de o oră, în 500 ml de apă. Zeama obţinută se consumă în două etape: prima porţie se bea dimineaţa (pe stomacul gol), iar a doua, seara, înainte de culcare. Tratamentul trebuie urmat câte trei zile pe săptămână, un interval de două luni.

Te scapă de insomnie

Un pahar cu suc de dovleac e cel mai bun remediu pentru insomnie. Toate soiurile de dovleac au efecte uşor sedative asupra sistemului nervos şi sunt recomandate în dieta astenicilor. Prin consumul a 50 g de seminţe prăjite pe zi se asigură doza zilnică necesară de magneziu.

Ideal în curele de slăbire

Dovleacul este extrem de eficient în curele de slăbire. O sută de grame de dovleac conţine doar 30 de calorii.

Protejează inima Seminţele de dovleac sunt o sursă excelentă de magneziu, un mineral care contribuie la buna funcţionare a sistemului cardiovascular, prevenind infarctul. O cură cu seminţe de dovleac ajută şi la refacerea muşchiului cardiac. Consumă zilnic 80-90 de seminţe crude, timp de o lună.

Tratează pielea şi îmbunătăţeşte vederea

O cură cu seminţe de dovleac este indicată în caz de furunculoză, de seboree sau de mătreaţă. Un consum de cate 20 de seminţe crude pe zi, administrate înaintea mesei de pranz, asigură organismului necesarul de zinc pentru întrega zi. In plus, vitamina A conţinută ajută la îmbunătă¬ţirea vederii.

Află AICI cum poţi combate depresia de toamnă!

Atenţie!

Pentru a beneficia de calităţile seminţelor de dovleac, trebuie consumate crude, neprăjite şi nesărate. Acestea pot fi consumate simple, ca o gustare, sau se pot adăuga în salate sau în cerealele cu lapte ori iaurt. Pentru că aceste seminţe au în compoziţie multe uleiuri, dacă sunt consumate în cantităţi prea mari, îngraşă.