Dovleacul te protejează de cancer

1 2 jpg jpeg

Dovleacul este bogat în antioxidanţi şi vitamine. Acesta poate fi inclus în numeroase reţete sănătoase şi apreciate. Pe lângă faptul că furnizează un număr mic de calorii, dovleacul este o sursă bună de vitamina A, antioxidanţi flavonoizi polifenolici şi carotenoizi.

Întăreşte sistemul imunitar

Dovleacul este o sursă importantă de vitamina C, nutrient necesar sistemului imunitar. O porţie de dovleac gătit asigură aproximativ 20% din cele 60 de mg de vitamina C necesare zilnic pentru o imunitate de fier.

Te scapă de kilograme

Dovleacul este o sursă deseori ignorata de fibre care menţin starea de saţietate, fără a-ţi creşte aportul caloric. Dietele bogate în fibre ajută oamenii să mănânce mai puţin. Aproximativ 100 de grame de dovleac conţin doar 26 de kilocalorii.

Previne cancerul

Potrivit cercetătorilor, bostanul este un aliat puternic în lupta împotriva cancerului. Datorită conţinutului de betacaroten, un antioxidant, dovleacul este recomandat celor vor să se protejeze împotriva cancerului.

Reduce nivelul de colesterol rău

Seminţele de dovleac furnizează din abundenţă fitosteroli, chimicale din plante care diminuează nivelul colesterolului LDL, protejând suplimentar sistemul cardiac.

Îmbunătăţeşte vederea

Dovleacul este foarte bun pentru ochi. Astfel, 100 de grame de dovleac conţine mai mult de 200% din doza zilnică recomandată de vitamina A, nutrient esenţial sănătăţii ochilor. Alimentul mai furnizează din plin şi carotenoizi, inclusiv beta-caroten, compusul pe care corpul îl transformă în vitamina A, necesară vederii optime.

Află AICI dieta cu dovleac. Slăbeşti 4 kilograme în 14 zile!

Dovleacul mai este indicat în tulburări hormonale sau de comportament la adolescenţi, tulburări de menopauză şi viermi intestinali.

Pentru uzul extern, dovleacul este un bun remediu în cazul arsurilor, inflamaţiilor şi abceselor. Mai mult, o varietate de creme hidratante şi anti-rid conţin dovleac.