Din ce îţi iei mai mult calciu decât din lactate

1 2 jpg jpeg

Verdeţuri

Toate tipurile de verdeţuri existente, de la salata verde până la ruccola, reprezintă o sursă bogată de calciu. Poţi să le consumi pe tot parcursul zilei fără să ţii cont de cantitate. Mai ales seara, dacă vrei să eviţi o masă care îţi creşte aportul caloric, poţi să optezi pentru o salată la care să adaugi un dressing sănătos făcut din ulei de măsline şi zeamă de lămâie. Cereale integrale

Dimineaţa, alege un bol de fulgi de ovăz cu lapte de soia. Astfel, vei beneficia de aproximativ 200 mg de calciu, pe lângă faptul că fulgii de ovăz conţin şi vitamina B. Este o variantă sănătoasă de mic dejun, benefică tranzitului digestiv. În cazul în care nu eşti familiarizat sau nu-ţi place gustul laptelui de soia, optează pentru cel de migdale.

Cremă de brânză

O cremă uşoară de brânză pe care o poţi combina cu foarte multe ingrediente este ricotta. Pe lângă cele 300 mg de calciu pe care le conţine este şi o sursă bună de proteine. Cea mai rapidă şi sănătoasă combinaţie în care o poţi mânca este cu fructe şi migdale.

Foarte bogat atât în calciu şi în proteine, năutul îl poţi transforma cu uşurinţă în humus sau poţi opta să-l prepari la cuptor, obţinând astfel un snack ideal pentru savurat la televizor. Îl poţi adăuga la salate şi în supe.

Peşte gras

Doar o porţie de somon îţi poate oferi un maxim de 340 mg de calciu. În plus, este o sursă bună de acizi graşi esenţiali Omega-3 care susţin sistemul imunitar. Îţi oferă şi vitamina D, atât de necesară pentru a asimila corect calciul. Poţi să-l găteşti la abur, la cupor sau la grătar. Este un aliat bun şi în cazul în care eşti la dietă.