Dieta cu supă de varză: argumente pro şi contra

1 2 jpg jpeg

Oricine a încercat să slăbească măcar o dată în viaţă a auzit de dieta cu supă de varză. Citeşte mai departe pentru a afla care sunt avantajele şi dezavantajele ei.

Cunoscută din vremuri imemoriale, dieta cu supă de varză a ajutat multe persoane să slăbească. Ce nu se ştie este câte dintre aceste persoane au rămas pe termen lung la greutatea obţinută şi câte au revenit rapid la greutatea de dinainte...

Dieta cu supă de varză: care sunt avantajele

E adevărat, această dietă te scapă rapid de câteva kilograme, mai multe sau mai puţine în funcţie de metabolismul personal şi de greutatea de la care porneşti. Se ţine doar 7 zile, timp în care poţi slăbi între 3 şi 7 kilograme. De asemenea, este o dietă care îţi aduce multe fibre, necesare unei digestii bune, datorită unora dintre alimentele permise (varză şi alte legume crude, fructe).

Ce dezavantaje are dieta cu supă de varză

Primul dezvantaj pe care îl vei resimţi rapid este că îţi este foame tot timpul. În prima zi, de exemplu, ai voie să mănânci doar supă de varză şi fructe, iar în ziua a doua, doar supă şi legume. Fără leguminoase, cartofi, orez sau uleiuri şi fără alimente care să-ţi aducă proteinele de care organismul are nevoie zilnic. Deşi ai voie să mănânci câtă supă vrei, o să constaţi că, indiferent câtă mănânci, foamea şi poftele alimentare tot te vor urmări. Al doilea dezavantaj este că te vei simţi fără energie, nervos, agitat şi balonat din cauza verzei.

Al treilea dezavantaj şi poate cel mai important este că, în majoritatea cazurilor, kilogramele pierdute rapid se vor întoarce la fel de rapid. Dieta cu supă de varză presupune să nu ai un aport mai mare de 1200 de calorii pe zi, ceea ce nu reprezintă un număr rezonabil pentru o dietă de întreţinere a greutăţii.

Specialiştii nu recomandă această dietă, însă, dacă eşti decis să o urmezi, ţine cont că, din cauza numărului mic de calorii şi a ingredientelor pe care ai voie să le consumi, organismul nu va primi toate nutrimentele necesare pentru sănătate. Prin urmare, nu o ţine mai mult de 7 zile şi nu mai mult de o singură dată pe an. După ce termini dieta cu supă de varză, nu te arunca asupra mâncărurilor hipercalorice, deşi aşa vei fi tentat. Limitează-te la combinaţii precum carne slabă cu legume la grătar, iaurt cu fructe proaspate şi câte o mână de nuci sau seminţe crude pe post de gustare. Introdu treptat în alimentaţie leguminoasele, orezul şi cartofii, pentru că altfel greutatea ta va exploda.

Citeşte mai multe despre dieta cu supă de varză:

Dieta cu supă de varză pentru 7 zile

Dieta cu supă de varză te ajută să slăbeşti 7 kilograme într-o săptămână