De ce trebuie să mănânci şi coaja de la pâine

1 de ce trebuie sa mananci si coaja de la paine sigur nu stiai asa ceva ifuw jpg jpeg

Dacă iţi place pâinea fară coaja, trebuie să ştii că aceasta are beneficii nebănuite pentru sănătatea ta.

Biochimiştii germani de la Institute of Human Nutrition and Food Science din Kiel recomanda consumul de coaja de pâine. Se pare că în coaja exista antioxidanţi care previn dezvoltarea cancerului de colon şi care ajuta la detoxifierea corpului. Aceştia se formează în timpul procesului de coacere.  Thomas Huffman, seful cercetării, spune că: "Am observat că exista de opt ori mai mulţi antioxidanţi în coaja pâinii decât în restul feliei, în timp ce studiam proprietăţile acestui aliment".

De ce este bun consumul de pâine albă

Stimulează dezvoltarea unor bacterii benefice

În urma unui studiu recent, s-a demonstrat că pâinea albă stimulează dezvoltarea bacteriilor benefice din intestine. La ce sunt bune acestea? Aceste bacterii sunt foarte importante pentru sănătate. Dacă numărul lor scade, organismul este mai predispus la boli.

Rolul pozitiv al fibrelor şi probioticelor

Pentru a stimula aceste culturi de bacterii benefice, dieta este foarte importantă, iar diferite studii au demonstrat rolul pozitiv al fibrelor şi probioticelor.

Puţini cercetători au studiat însă efectul polifenolilor, care se regăsesc în foarte multe alimente: fructe, legume, cereale.

Pecticina scade numărul bacteriilor benefice

Sonia Gonzales şi echipa ei de cercetători s-au axat tocmai pe acest detaliu. Au analizat mai mulţi adulţi sănătoşi ce alimente consumă, apoi au analizat ce culturi de bacterii sunt prezente în intestinele acestora.

Astfel, ei au observat că pectina, substanţă care se regăseşte în citrice, scade numărul bacteriilor benefice.

Trebuie consumată cu moderaţie

În schimb, pâinea albă stimulează producţia de Lactobacillus, un grup de bacterii foarte bune pentru sănătate.

În orice caz, pâinea albă trebuie mâncată cu moderaţie.