De ce trebuie să consumi sfeclă roşie în fiecare zi şi cum trebuie să o prepari că să fie sănătoasă

1 2 jpg jpeg

Sfecla roşie îţi detoxifiaza organismul în mod eficient şi ajută la îndepărtarea toxinelor dăunătoare.

Aminteşte-ţi doar că nu trebuie să găteşti sfeclă pentru prea mult timp pentru că ar putea să-şi piardă din proprietăţi. Dacă fierbi sfeclă sau o găteşti la abur, este recomandat să o consumi timp de 15-20 de minute.

Dacă o prepari la cuptor, nu o găti mai mult de 45 de minute.

Prietenoasă cu silueta ta

Sfecla este o legumă rădăcinoasă cu o mulţime de proprietăţi benefice întregului organism. Graţie vitaminelor şi a mineralelor pe care le conţine, este recomandată în curele de detoxificare, ajutându-te să te menţii în formă.

Deoarece conţine puţine calorii, se recomandă celor care îşi dorească să slăbească. O poţi consuma ca atare, sub formă de salată sau sub formă de suc.

Bogată în antioxidanţi

Pentru a avea o dietă echilibrată, nutriţioniştii recomandă consumul de fructe şi de legume în culori diferite, pentru a putea beneficia astfel de toate vitaminele de care organismul are nevoie. Cu cât culoarea este mai puternică, cu atât mai mulţi antioxidanţi conţine.

Efectele antiinflamatoare ale sfeclei ajută la reducerea riscului apariţiei afecţiunilor inimii, la reducerea stresului oxidativ şi la tratarea anemiei, datorită fierului, a magneziului şi a vitaminei b 6 conţinute.

De ajutor în perioadele solicitante

Sfecla este folosită atât de sportivii de performanţă, cât şi de persoanele care au un stil de viaţă solicitant, deoarece joacă un rol important în refacerea organismului.

Aceasta are capacitatea de a stimula oxigenarea sângelului, de aceea este recomandată persoanelor care fac efort intens.