De ce te îngraşi chiar dacă ai grijă ce mănânci

1 2 jpg jpeg

Disfuncţii ale tiroidei

Glanda tiroidă ajută la reglarea metabolismul. Dacă suferi de hipotiroidie, glanda nu secretă suficienţi hormoni, ceea ce determină încetinirea metabolismului. Asta înseamnă că vei lua în greutate pe nesimţite, în ciuda dietelor pe care le urmezi. Disfuncţiile tiroidei nu prezintă, la început, semne evidente, de aceea, în cele mai multe cazuri, boala ajunge să fie diagnosticată târziu. De aceea, după vârsta de 40 de ani, un simplu test de sânge îţi poate arăta dacă suferi sau nu de hipotiroidie. Terapia de substituţie hormonală te ajută să-ţi recapeţi greutatea normală.

Dereglările hormonale

Problemele endocrine, precum sindromul ovarului polichistic sau instalarea menopauzei, afectează, fără dar şi poate, echilibrul hormonal. În aceste condiţii este destul de greu să îţi menţii silueta, în special în condiţiile în care nu urmezi o dietă sănătoasă. Nu uita că o jumătate de oră de mişcare, zilnic, îţi poate fi de mare folos!

Lipsa odihnei

Cantitatea şi calitatea somnului sunt la fel de importante precum hrana. Studiile arată că persoanele care nu reuşesc să aibă un somn odihnitor au tendinţa să consume alimente bogate în grăsimi şi zahăr.

Stresul cotidian

Stresul zilnic şi anxietatea determină mărirea nivelului de cortizol. Acesta este un hormon cu impact atât asupra stării emoţionale, cât şi asupra fizicului. Are ca efect creşterea fluxului de sânge şi a ritmului cardiac, perturbând astfel odihna şi somnul. Somnul insuficient şi de proastă calitate duce, pe termen lung, la îngrăşare.

Rezistenţa la insulină

Dacă te îngraşi şinu cunoşti motivul, este posibil să fi dezvoltat rezistenţă la insulină. În acest caz, organismul nu mai răspunde în mod corespunzător la insulina produsă de pancreas, iar corpul are tendinţa să stocheze grăsimi. Sindromul rezistenţei la insulină este o afecţiune complexă, care include disfuncţii diverse, tulburări ale metabolismului şi hipertensiune arterială.