De ce să nu mai mănânci NICIODATĂ margarină

1 2 jpg jpeg

Acest aliment a fost inventat pentru a fi un înlocuitor mai ieftin al untului, într-o perioadă în care acesta devenise un produs de lux în Franta; astfel şi oamenii mai săraci aveau cu ce să-şi ungă pâinea. Iată cât de multe E-uri conţine acest produs E 100 – colorant sintetic, acesta este destul de periculos pentru că duce la scăderea glicemiei. Pe de altă parte, merită menţionat şi faptul că în cantităţi mari creşte secreţia biliară.

E 160a – aditiv alimentar care colorează în portocaliu. Acest colorant sintetic are o toxicitate deloc de neglijat. Specialiştii atrag atenţia asupra faptului că acest E în doze mari colorează pielea în galben.

E 160b – annatto. Şi în acest caz vorbim tot de un colorant sintetic. Este obţinut din organisme modificate genetic. Nu e deloc de trecut cu vederea. Acest tip de poate genera alergii, migrene în cazul copiilor, hipotensiune.

E 202 – sorbat de potasiu . Experiţii în domeniu atrag atenţia asupra acestui conservant sintetic care poate provoca tulburări digestive grave, astm, iritarea pielii şi a ochilor. Este un e considerat foarte periculos şi ar trebui să nu consumăm niciodată alimente care-l au în compoziţie. E 476 – poliglicerol poliricinoleat. Aici discutăm despre un emulgator sintetic care poate duce la alergii.

Numeroase studii au arătat că margarina, mai ales dacă este consumată la fiecare mic-dejun ori în dulciurile pe care le mâncăm, are numeroase efecte negative asupra organismului nostru.

Putem să amintim cele mai întâlnite afecţiuni cauzate de margarină: bolile cardiovasculare şi bolile neurodegenerative. Însă, "daunele" pe care le face acest aliment nu se opresc aici. Consumul de margarină creşte riscul de cancer, micşorează colesterolul bun şi îl măreşte pe cel rău, micşorează calitatea laptelui matern şi micşorează reacţia la insulină.

În plus, grăsimile hidrogenate sau parţial hidrogenate poartă o mare vină pentru formarea depozitelor de grăsime. Mai mult de atât, acestea ajută la apariţia celulitei şi solicită foarte mult ficatul.

Ar trebui să mai spunem şi faptul că acest cosum regulat de margarină duce şi la afectarea sistemului imunitar: acesta se slăbeşte, creşte sensibilitatea la infecţii şi intoxicaţii. producând slăbirea acestuia, creşterea sensibilităţii la infecţii, intoxicaţii.