De ce să mâncăm avocado. 5 motive pentru a alege acest fruct-minune

1 2 jpg jpeg

Avocadoul este considerat a fi un fruct-minune. Cele mai multe fructe conţin, în primul rând, carbohidraţi, dar avocadoul este bogat în grăsimi naturale.

Numeroase studii din ultimii ani au arătat că acest fruct are beneficii extraordinare pentru sănătate. Iată care sunt acestea!

1. Este incredibil de hrănitor

Avocadoul este din ce în ce mai popular în rândul oamenilor preocupaţi de o nutriţie corectă şi sănătoasă. Sunt multe tipuri de avocado, cu forme diferite şi culori diverse, de la verde la negru, şi pot cântări între 250 de grame şi 1,5 kg.

Cele mai întâlnite sunt fructele avocado de forma perei, extrem de hrănitoare, conţinând un număr mare de nutrimenţi, vitamine şi minerale, precum vitaminele K, C, B5, B6, E, A, B1, B2, B3, magneziu, zinc, fosfor, mangan. Avocado nu conţine colesterol sau sodiu şi are aport scăzut de grăsimi saturate.

2. Conţine mai mult potasiu decât banana

Potasiul este un nutriment esenţial, pe care mulţi oameni nu-l iau suficient din alimente. 100 de grame de avocado conţin 14% potasiu, mai mult decât bananele, care conţin 10% potasiu.

Câteva studii au demonstrat faptul că volumul ridicat de potasiu din organism reduce tensiunea arterială, de aceea este un aliat important în combaterea bolilor de inimă, a accidentelor vasculare şi a bolilor grave care duc la îmbolnăvirea rinichilor.

3. Recomandat pentru o inimă sănătoasă

Avocadoul este un fruct cu un conţinut bogat în grăsimi, mai exact un procent de 77% din caloriile acestui fruct sunt grăsimi. Totodată, conţine acizi graşi monosaturaţi, despre care se ştie că au efecte pozitive în ceea ce priveşte combaterea cancerului. De asemenea, acidul oleic conţinut de avocado este o grăsime foarte sănătoasă pentru inimă, fapt pentru care se recomandă folosirea lui în diverse preparate.

Numeroase studii au demonstrat că avocadoul reduce nivelul colesterolului semnificativ, numărul trigliceridele cu până la 20%, creşte colesterolul bun până l1% şi scade colesterolul periculos cu până la 22%.

4. Îmbunătăţeşte digestia

Fibrele sunt importante pentru a avea o digestie mai bună şi ajută la prevenirea acumulării kilogramelor în plus, deoarece contribuie la scăderea şi la menţinerea greutăţii.

100 de grame de avocado conţin 7 grame de fibre, ceea ce reprezintă 27% din doza zilnică de care organismul nostru are nevoie.

Un studiu american, efectuat pe un număr de 17.000 de oameni, a arătat că cei care consumau avocado prezentau riscuri mult mai scăzute de îmbolnăvire, aveau un număr mult mai mare de nutrienţi şi metabolismul lor funcţiona mult mai bine.

5. Te ajută să slăbeşti

Există dovezi potrivit cărora acest fruct-minune te ajută să slăbeşti, de aceea este unul dintre alimentele recomandate în diete. Într-un studiu, oamenii au fost împărţiţi în două grupe. Primii primeau la masă avocado, ceilalţi nu. După masă, li se puneau întrebări legate de starea lor de saţietate, mai concret dacă mai simt senzaţia de foame. Celor cărora li s-a dat avocado la masă s-au simţit cu 23% mai sătui şi au simţit în proporţie de 28% dorinţa de a mânca în următoarele 5 ore.

În plus, avocadoul este bogat în fibre, absolut necesare în diete, ajutându-te astfel să slăbeşti mai uşor.

Totodată, este şi o sursă bogată de antioxidanţi, conţinând, în acelaşi timp, şi două substanţe foarte importante pentru sănătatea ochilor - luteină şi zeaxantin, care scad drastic riscul de a dezvolta cataractă.