De ce să mănânci soia? Află în ce afecţiuni e recomandată

2 jpg jpeg

Soia este o sursă grozavă de lipide, glucide, săruri minerale (calciu, fier, fosfor, magneziu, potasiu, sodiu, sulf), enzime, lecitină. În plus, soia este bogată în vitamine (A, B1, B2, C, D, E), are fitohormoni şi poate să prevină numeroase afecţiuni. De aceea, acest aliment nu ar trebui să-ţi lipsească din alimentaţie.

Indicată în hepatită

Soia este recomandată în regimul alimentar al persoanelor care suferă de hepatită, diabet sau gută.

De asemenea, se pare că face minuni şi dacă este administrată pacienţilor care suferă de ateroscleroză, hipertesiune arterială, cardiopatie ischemică. Nu în ultimul rând, poate fi un aliment bun în curele de slăbire.

Previne cancerul mamar

Este bine de ştiut că soia îţi ajută corpul să lupte împotriva cancerului mamar. Se pare că soia are efecte benefice şi în ceea ce priveşte funcţionarea tractului digestiv, uşurând procesele digestive şi de asimilare.

Te scapă de durerile menstruale

Soia este indicată şi în acea perioadă din lună când nu mai ştii ce să faci ca să scapi de durerile menstruale, însă nu este indicat ca femeile gravide sau cele care alăptează să mănânce soia sau derivate ale acesteia, cu atât mai puţin copiii în primele luni de viaţă.