De ce să înlocuieşti zahărul cu miere de albine

2 jpg jpeg

Mierea conţine vitamine din complexul B, dar şi vitaminele C, A, D şi K. În plus, acest aliment îţi aduce un plus de potasiu, calciu, magneziu, fosfor, seleniu, crom şi iod.

Am putea spune că mierea este mica noastră farmacie la borcan. Iată ce afecţiuni previne şi tratează acest aliment-minune:

Scade riscul apariţiei diabetului

În urma unor studii, s-a dovedit că persoanele care au înlocuit zahărul cu mierea şi-au scăzut riscul de a face diabet cu până la 70%. În plus, se pare că aceia care au făcut această schimbare în alimentaţia lor au şanse mai mici de a se îngrăşa.

Previne constipaţia

Prsoanele care mănâncă zilnic miere sunt ferite de constipaţie. Două linguriţe cu miere în fiecare dimineaţă sunt suficiente ca să stai la distanţă de această afecţiune.

Este excelent antibiotic natural

Mierea propolizată, care este obţinută din miere şi propolis, are proprietăţi antibacteriene, antivirale şi antifungice. Pe de altă parte, persoanele care consumă zilnic mierea neprocesată previne ulcerele gastrice.

Vindecă rănile

Mierea de albine împiedică infectarea zonelor cu tăieturi minore şi julituri. Datorită consistenţei groase, mierea nu permite bacteriilor să pătrundă în rană. Dacă te-ai julit sau te-ai tăiat, poţi aplica puţină miere de albine şi bandaja zona afectată.

Ţine cancerul la distanţă

Acest aliment-minune conţine şi flavonoide, compuşi antioxidanţi recunoscuţi pentru faptul că reduc riscul apariţiei cancerului.