De ce să foloseşti mai des uleiul de palmier

1 2 jpg jpeg

Printre substanţele nutritive pe care ţi le poţi procura din uleiul de palmier se numără betacarotenul. Acesta îţi dă energie, te ţine departe de astenia de primăvară şi previne dezechilibrul hormonal.

Betacarotenul îţi îmbunătăţeşte şi vederea. Uleiul de palmier conţine antioxidanţi care reprezintă un puternic mecanism defensiv al corpului. Antioxidanţii sunt benefici metabolismului celular şi protejează corpul de acţiunea radicalilor liberi.

Scade riscul de cancer

Un alt tip de substanţe nutritive care sunt conţinute de uleiul de palmier este reprezentat de tocoferoli, o formă de vitamina E. Sunt antioxidanţi naturali care previn apariţia unor tumori canceroase în corp şi neutralizează efectele radicalilor liberi. Aceştia din urmă influenţează transformarea celulelor normale în unele canceroase.

Previne problemele cardiovasculare

Consumul de ulei de palmier îţi creşte nivelul de colesterol bun şi scade pe acela de colesterol rău. Un colesterol mărit poate duce la declanşarea unei afecţiuni precum ateroscleroza care poate să provoace atac de cord sau accident vascular cerebral.

Citeşte şi: Uleiul de palmier, cel mai bun la prăjit

Asigură o sarcină fără probleme de sănătate

Carenţele vitaminice sunt cele mai periculoase în timpul sarcinii, pentru că acestea pot provoca apariţia unor afecţiuni care afectează buna dezvoltare a fătului. Din uleiul de palmier îţi poţi lua cantităţi importante de vitamine A, E şi D. De aceea, dacă adaugi ulei de palmier în dietă îţi vei acoperi necesarul zilnic de vitamine.