De ce nu e bine să mănânci salată de roşii cu castraveţi

1 2 jpg jpeg

Deşi se spune că salatele de legume sunt cea mai bună variantă pentru o masă, se pare că cea de roşii şi castraveţi produce ceva ‘’stricăciuni’’ în organism. În plus, această combinaţie de legume distruge beneficiile pe care le-ar avea fiecare aliment în parte.

Formează săruri care nu se digeră

Ştiţi bine despre castraveţi că sunt alimente alcaline, în timp ce roşiile sunt acidifiante. De aceea, atunci când le mixăm se formează săruri. Acestea precipită stomacul şi nici nu pot fi digerate. Aşa că, nu e de mirare dacă ţi se întâmplă să te doare stomacul după ce mănânci salată de roşii cu castraveţi.

Provoacă gaze în intestin

Pe de altă parte, castraveţii, împreună cu roşiile formează şi gaze în intestin. De ce se întâmplă acest lucru? Deoarece acestea au un proces diferit de digerare. În aceste condiţii, este posibil să vă balonaţi şi să aveţi şi ceva dureri.

Castraveţii distrug vitamina C din roşii

De asemenea, ar trebui să cunoşti şi faptul că ascorbinaza, compus al castraveţilor, este o enzima care distruge vitamina C. Roşiile sunt o sursă bogată de vitamina C. Iar dacă noi mâncăm o salată preparată din aceste legume, organismul nu va putea absorbi vitamina C. În acest caz, degeaba ne lăudăm că am mâncat o salată plină de vitamine.

Ficatul nu mai funcţionează cum trebuie

În plus, conform specialiştilor, acest mix de legume se pare că îngreunează funcţionarea normală a ficatului şi pe termen lung îl poate îmbolnăvi.

Acestea sunt motivele pentru care castraveţii nu ar trebui mâncaţi împreună cu roşiile. Desigur, că aceste alimente nu trebuie să lipsească nici de acum încolo din alimentaţia ta – legumele fiind extrem de sănătoase şi pline de vitamine, dar încearcă să nu le mai consumi la aceaşi masă!