De ce este indicat să mănânci 50 de grame de nuci pe zi

1 de ce trebuie sa mananci 50 de grame de nuci pe zi btgd jpg jpeg

Nucile de toate felurile sunt foarte sănătoase, însă nu trebuie să exagerezi cu consumul lor.

Medicii îţi recomandă să consumi 50 de grame de nuci pe zi. Alege nucile care îţi plac. Datorita acizilor grasi omega-3, întăresc sistemul cardiovascular, părul şi unghiile.

În plus, conţin seleniu, antioxidanţi, vitamina E, steroli din plante (substanţe care scad nivelul de colesterol "rău"), potasiu, calciu, fier, magneziu şi zinc. 

Consumul zilnic de nuci poate preveni diabetul de tip II

Consumate zilnic, nucile pot preveni apariţia diabetului de tip II şi complicaţiile aferente, au descoperit cercetătorii de la Universitatea şi Spitalul St. Michael’s din Toronto. Studiul, publicat în Jurnalul Medical ,,Diabetes Care”, a arătat că aproximativ 60-70 de grame de nuci pe zi pot înlocui necesarul de carbohidraţi, ajutând astfel la controlul glicemiei. ,,Prăjite sau nesărate, nucile aduc beneficii când vine vorba de controlul glucozei şi a grăsimilor din sânge. Nucile pot fi consumate pentru a îmbunătăţi controlul diabetului, fără a câştiga în greutate”, a spus David Jenkins, medic în cadrul Departamentului de Nutriţie la Universitatea din Toronto.

Participanţii la studiu au fost împărţiţi în trei grupe, dintre care prima a primit brioşe, cel de-al doilea grup un amestec între nuci, migdale, alune şi fistic, iar cel de-al treilea a primit atât brioşe, cât şi nuci. Grupul al doilea a fost singurul care a prezentat îmbunătăţiri a nivelului glucozei din sânge.