De ce este bine să mănânci zmeură

2 jpg jpeg

Ajutor pentru imunitate

Zmeura conţine mai multă vitamina C decât portocalele, fiind ideală pentru menţinerea unui sistem imunitar puternic. Fructele sunt bogate în fibre, ceea ce înseamnă că facilitează digestia şi sunt sărace în calorii. De aceea, sunt ideale şi persoanelor care se află la dietă.

De asemenea, zmeura este şi o sursă importantă de acid folic, necesar femeilor însărcinate, cât şi celor care vor să rămână gravide.

Grăbeşte vindecarea răcelilor

Sucul de zmeură are rolul de a întâri imunitatea. De asemenea, siropul de zmeură este benefic persoanelor care suferă de infecţii respiratorii. O cură de două-trei săptămâni cu fructe proaspete de zmeură este benefică pentru copiii care suferă de episoade de amigdalită.

Scade riscul apariţiei cancerului de colon

Consumul de zmeură reduce riscul apariţiei cancerului de colon. Este concluzia la care a ajuns un grup de cercetători chinezi. Acest lucru se datorează în special fibrelor conţinute de aceasta.

Luptă cu infecţiile

Fructele de zmeură luptă cu Candda albicans, responsabilă de apariţia infecţiilor în zona genitală. Antocianii care se găsesc în zmeură inhibă dezvoltarea acestei ciuperci şi ajută la eliminarea ei din organism. Se recomandă o cură de două săptămâni, perioadă în care se consumă zilnic aproximativ 300 grame de zmeură proaspătă.

Bună pentru vedere

Zmeura este de ajutor şi pentru menţinerea sănătăţii ochilor. Acest lucru se datorează unei substanţe care intră în compoziţia acesteia, luteina.