De ce e bine să mănânci citrice

1 2 jpg jpeg

Pomelo previne anemia

Pomelo este mai dulce decât greprutul, fiind un fruct excelent pentru cei care suferă de anemie.

Conţine vitamina C, care ajută la o absorbţie mai bună a fierului de către organism.

Pomelo este ideal şi dacă te afli la cură de slăbire, căci are un număr redus de calorii. Este util şi în perioadele de convalescenţă, datorită abundenţei de vitamine.

Acest fruct conţine şi fibre alimentare, prevenind constipaţia.

Portocalele cresc imunitatea

Au vitamina C, un bun stiumlator al imunităţii, ceea ce face din portocale fructul ideal pentru întărirea imunităţii. Au şi proprietatea de a reduce stresul oxidativ, prevenind îmbătrânirea prematură a pielii.

Portocalele ajută şi la normalizarea colesterolului rău din sânge, responsabil pentru apariţia bolilor de inimă.

Sunt bune contra bolilor cardiovasculare şi datorită conţinutului bogat de potasiu, un mineral important pentru buna funcţionare a inimii. Potrivit unui studiu efectuat în Japonia, portocalele roşii scad riscul apariţiei cancerului de ficat.

Lămâile, bune pentru inimă

Lămâile au proprietăţi antibacteriene, ceea ce înseamnă că luptă eficient cu infecţiile din organism. Totodată, au beneficii şi asuora sănătăţii pielii.

Potasiul şi magneziul conţinut de lămâi sunt minerale esenţiale pentru sănătatea sistemului nervos, dar şi pentru cea a inimii. Sucul de lămâie ajută digestia. Totodată, scad riscul apariţiei astmului.

Citricele pot fi consuamte ca atare, dar şi sub formă de suc proaspăt.

Mandarinele, bune pentru sistemul digestiv

Mandarinele sunt ideale pentru cei care au probelem cu tranzitul intestinal, căci favorizează digestia. Sunt de ajutor şi pentru întărirea sistemului imunitar.