De ce ai nevoie zilnic de vitamina K

1 2 jpg jpeg

Pentru a-ţi asigura necesarul de vitamina K, mănâncă mai des legume verzi şi verdeţuri, broccoli, avocado, spanac, sparanghel, linte. Vitamina se găseşte şi în kiwi, prune, piersici, struguri, smochine. Previne bolile de oase Pentru menţinerea sănătăţii oaselor, vitamina K este esenţială. Aceastea previne apariţia osteoporozei, una dintre afecţiunile frecvente la femeile care au depăşit vârsta menopauzei. De aceea, după vârsta de 40 de ani, este indicat un consum mai mare de alimente care conţin vitamina K, pentru a păstra la un nivel ridicat densitatea minerală osoasă. Se asociază cu tratamentul de combatare a cancerului Persoanelor cărora li s-a depistat o formă de cancer le este recomandată o dietă bogată în alimente cu vitamina K, broccoli, spanac. Un astfel de regim vine în completarea tratamentului indicat de medic.

…hipertensivii care include în dietă surse de vitamina K au observat o îmbunătăţire a simptomelor însoţită de normalizarea tensiunii arteriale?

Şi creierul are nevoie de vitamina K pentru a o funcţionare cât mai bună. Dacă ai grijă să-ţi asiguri necesarul de vitamina K te vei bucura de o memorie îmbunătăţită, te vei concentra mai bine în timpul activităţilor de peste zi.

În cazul în care suferi de dureri de stomac, un plus de vitamina K ţi-ar fi de folos.

Te-ar mai putea interesa: Cele mai bune remedii pentru durerile de stomac

Alege mai des legume care o conţin şi consumă-le sub formă de salate, sucuri, supe. Îţi vei îmbunătăţi în acest fel starea de sănătate.