Dacă vrei să fii mai productiv consumă aceste alimente

1 2 jpg jpeg

Se spune că cine se trezeşte devreme ajunge departe în ziua respectivă, la fel se întâmplă şi cu persoanele care aleg să nu treacă peste micul dejun. Prima masă a zilei este necesar să fie consistentă şi bogată în nutrimenţi care să îţi asigure atât senzaţia de saţietate timp îndelungat cât şi o doză de energie.

Antioxidanţii din fructe

1 2 jpg jpeg

Ce poate fi mai bun dimineaţa decât un smoothie de fructe de pădure care îţi oferă o protecţie naturala împotriva stresului oxidativ.

Mai ales că aceste fructe ajută organismul în special sistemul neuronal să fie mai ager şi să lupte împotriva agenţilor inflamatori ce pot afecta buna funcţionare a organismului tău.

Poţi să le consumi la prima masă a zilei sau ca şi gustare la masa de prânz.

O altă idee sănătoasă o reprezintă albuşul de ou care este bogat în acizi graşi, zinc, colină, substanţe ce ajută la buna funcţionare a creierului şi menţine colesterolul în limite normale.

Alege să consumi o omletă din albuş de ou şi legume din abundenţă. Senzaţia de foame va întârzia să apară iar corpul tău va avea suficient combustibil astfel încât să te poţi concentra şi să ai randamente maxime.

Uleiul de cocos

1 2 jpg jpeg

Începe să consumi o linguriţă de ulei de cocos pe zi şi creierul tău va funcţiona perfect. Va lupta împotriva pierderii memoriei şi în acelaşi timp îţi vei menţine colonul sănătos deoarece consumat dimineaţa pe stomacul gol îţi va oferi un uşor efect laxativ.

Un ingredient natural pe care îl poţi folosi atât la prepararea meselor tale, cât şi la îngrijirea pielii tale. Aplicat pe tenul tău seara după ce l-ai demachita în prealabil va estompa ridurile fine deja formate şi va preveni apariţia altora.

Află cât de benefic este avocado pentru a scăpa de celulită AICI

Avocado şi somonul

1 2 jpg jpeg

Avocado este unul dintre fructele ce nu ar trebui să îţi lipsească din alimentaţia ta. Bogat în acizi graşi, vitamina K, acid folic, acesta va contribui esenţial la îmbunătăţirea memoriei, la prevenirea formării cheagurilor de sânge şi la topirea ţesutului adipos mai ales din jurul taliei.

Pe de altă parte şi somonul este excelent pentru activitatea cerebrală şi cardiacă. Proteinele pe care acesta le conţine dar şi acizii graşi de tipul Omega 3 stimulează reînoirea celulelor neuronale şi va ţine poftele nesănătoase la distanţă.

Înlocuieşte cafeaua cu ceai

1 2 jpg jpeg

Fie că alegi să consumi o cană de ceai verde sau de matcha, ambele conţin o substanţă numită teanină care îţi va menţine starea de alertă pe tot parcursul zilei şi va ajuta metabolismul să fie mai activ şi să ardă mai multe calorii.

Nu te feri să consumi ocazional două cuburi de ciocolată neagră, aceasta îţi va oferi o doză de endorfine şi va creşte nivelul de serotonină care îţi vor oferi senzaţia de fericire, împlinire şi o putere de concentrare mai mare.