Cum te ajută verdeţurile de primăvară să scapi de toxinele din organism

1 2 jpg jpeg

Cel mai afectat de toxine este colonul, dar şi ficatul, rinichii şipielea au mult de suferit. În plus, rezerva de vitamine şi de minerale a organismului este mult scăzută după perioada de iarnă.

De aceea, este bine ca mesele tale să se bazeze pe verdeţuri de primăvară (urzici, ştevie, leurdă, untişor, salată verde, lobodă). Le poţi consuma crude, în salate, sau sub formă de supe.

Salatele sunt o sursă importantă de vitamine şi minerale, care combat starea de moleşeală specifică primăverii. În schimb, este recomandat să bei între 10 şi 12 pahare cu apă zilnic.

De asemenea, nu uita să faci mişcare, mai ales în aer liber. O plimbare în parc reprezintă soluţia ideală. Şi alergarea uşoară îţi este de folos, la fel cum şi mersul pe bicicletă face bine.

Când începi cura, renunţă la alcool, la cafea, la băuturile acidulate şi la fumat. Iar la gătit este obligatoriu să foloseşti ulei de măsline extra virgin.

Şi nici să nu te gândeşti să mănânci carne! După cură, îţi va creşte energia, vei avea un sistem imunitar mai puternic, iar capacitatea de concentrare va fi mult mai bună.

Un tonic, precum ceaiul verde, trebuie să fie, de asemenea, de nelipsit. Şi cum un duşman de temut al detoxifierii este stresul (pentru că poate favoriza producţia în exces de toxine), odată ce te apuci de regim, este important să îţi regăseşti pacea interioară.

O astfel de cură cu verdeţuri poate fi ţinută două-trei zile, dar şi mai mult, dacă persoana respectivă este sănătoasă.