Cum se prepară corect oul ca să nu faci diabet

1 2 jpg jpeg

Consumate mai ales la micul dejun, ouăle sunt utile pentru prepararea unei largi palete de bunătăţi culinare. Săţioase şi cu un conţinut bogat de vitamine, proteine şi grăsimi bune, ouăle sunt indicate pentru reglarea tensiunii arteriale şi pentru a regla nivelul de zahăr din sânge.

Ţine glicemia în frâu cu un ou pe zi

Doar într-un singur ou se regăsec peste 6 grame de proteine şi mulţi nutrimenţi de care organismul tău are nevoie.

Deşi cantitatea de colesterol pe care acesta o conţine şi anume 212 miligrame, specialiştii afirmă că acest nivel nu interferează cu vasele sangvine, iar problema colesteolului mărit ţine de cel produs de către ficat şi că un ou pe zi nu poate face decât bine, potrivit site-ului independent.co.uk

Astfel, dacă nivelul de zahăr din sâng este crescut, există riscul de a dezvolta diabet, afecţiune a pancreasului care suferă anumite dereglări în producerea de insulină (ori produce prea multă ori o cantitatea mult prea mică, de aici rezultă diabetul non-insulinodependent şi diabetul insulinodependent).

Află cum poţi trata arsurile cu ajutorul unui albuş de ou AICI

Dacă alegi să consumi periodic un ou cu puţin oţet, valorile glicemiei nu vor mai fi o problemă pentru tine.

Repercusiunile unei valori glicemice mari pot include vedere înceţoşată, oboseală accentuată, iar dacă această problemă nu este tratată la timp şi diabetul înaintează, se poate ajunge chiar la orbire, probleme cardiace sau disfuncţii erectile.

Sursă de proteine bune

2 jpg jpeg

Nu doar proteinele îl recomandă a fi întrodus în alimentaţia ta zilnică ci şi grăsimile sănătoase şi proteinele pe care acesta le conţine.

În cazul în care nu poţi să consumi proteină animală precum carnea, ouăle sunt o variantă sănătoasă alături de celelalte surse de proteină vegetală.

Consumate dimineaţa îţi vor oferi energie şi saţietate o perioadă mai lungă de timp, în felul acesta nu vei mai fi atât de tentat să apelezi la ronţăieli sau mâncare nesănătoasă.

Cum te fereşte un ou de diabet?

Metoda este foarte simplă şi merită încercată. Dacă nu ai nici o restricţie de la medicul curantă pentru consumul de ouă atunci fierbe unul seara, decojeşte-l şi înţeapă-l cu furculiţa în mai multe locuri. Pune-l într-un pahar nu foarte înalt, adaugă puţin oţet peste el şi un pic de apă caldă. Lasă-l aşa peste noapte şi dimineaţa imdiat cum te-ai trezit poţi să îl consumi pe stomacul gol, apoi să bei cafeaua sau ceaiul zilnic.