Cum se face laptele de migdale - VIDEO

2 jpg jpeg

Nu te aştepta să obţii acelaşi gust din comerţ, spre surprinderea ta vei observa că laptele preparat în casă va fi mult mai bun, iar dacă te-ai hotărât cu vehemenţă să consumi doar produse vegetale, încearcă această reţetă de lapte de migdale preparat chiar la tine în bucătărie.

Migdalele sunt o sursă excelentă de proteine, magneziu, calciu, fier, mangan şi vitamina E. De asemenea, studiile arată că persoanele care consumă zilnic migdale au un nivel normal al colesterolului, spre deosebire de cei care nu le-au inclus în dietă.

Laptele de migdale nu conţine lactoză

2 jpg jpeg

Unul din motivele pentru care anumite persoane renunţă la consumul de lapte este lactoza, sau mai bine zis intoleranţa la lactoză.

Dacă vrei să obţii un produs sănătos asigură-te că ai la dispoziţie doar 3 ingrediente şi anume: migdale, apă şi puţină sare.

Avantajul preparării acestui produs la tine acasă este acelă că tu vei controla cantitatea de migdale folosita pentru a-l obţine. De aici rezultând şi gustul diferit faţă de cel din magazin, şi nu numai.

Cu cât vei alege să îl diluezi mai mult cu atât va deveni mai apos.

Află care sunt beneficiile uleiului de migdale AICI

Cum se prepară

1 2 jpg jpeg

Nu te panica, nu este un proces foarte complicat.

În primul rând este necesar să pui o cană cu migdale la înmuiat peste noapte sau măcar 3-4 ore, în felul acesta vei activa toate enzimele din migdale pentru a fi mai uşor de digerat de organism. Când şi-au dublat dimensiunea, s-au hidratat corespunzător, le pui într-un blender, le acoperi cu apă şi le mixezi până obţii o pastă cremoasă. Poţi să jonglezi cu cantitatea de apă astfel încât să obţii consistenţa dorită a laptelui.

La final adaugă un pic de sare şi 2-3 curmale în cazul în care vrei un gust mai dulceag

Pentru a obţine un lapte concentrat se recomandă a se folosi o cană de apă pentru fiecare cană de migdale. După ce ai mixat laptele strecoară-l cu ajutorul unui tifon, iar pulpa rămasă o poţi lasă la uscat în cuptor şi refolosi la diverse preparate culinare sau dulciuri.