Cum să-ţi reduci acidul uric din corp

1 2 jpg jpeg

Limitează carnea

Cea mai bună metodă de a reduce acidul uric este limitarea consumului de carne. Medicii recomandă să nu se consume mai mult de 150 g de carne de-a lungul unei zile şi, de preferat, nu în fiecare zi. Alege carne slabă de pui sau peşte, fără grăsime şi piele. E cel mai indicat să o mănânci pregătită la abur, nu prăjită.

Evită pe cât posibil zahărul

Deşi creşterea nivelului de acid uric e legată în general de consumul excesiv de proteine, cercetări recente au arătat că o altă cauză este şi zahărul în exces. Evită dulciurile din comerţ şi băuturile carbogazoase şi, dacă îţi pregăteşti ceva acasă, foloseşte ca îndulcitor melasa ori stevia.

Redu consumul de alcool

Alcoolul, în general, e bine să fie consumat în cantităţi moderate, pentru că deshidratează şi conduce la acumularea de acid uric. Aceasta se întâmplă deoarece rinichii, în loc să se ocupe de eliminarea acidului uric, trebuie să filtreze mai întâi alte substanţe pe care alcoolul le aduce în sânge. Berea, în special, este una dintre cauzele creşterii acidului uric, aşa că nu exagera cu cantităţile. Bea mai multă apă, deoarece ajută la curăţarea rinichilor şi la eliminarea acidului uric.

Încearcă un suc natural

Dacă vrei să nu acumulezi acid uric, ai putea încerca să bei zilnic un pahar cu suc de legume. Dr. Norman W. Walker recomandă un amestec de sucuri: „Mulţi oameni au descoperit că dacă beau jumătate de litru sau un litru de suc combinat din morcovi, sfeclă şi castravete îşi pot dizolva cristalele de acid uric în exces. De fapt, această combinaţie de sucuri e benefică pentru a alina atât disconfortul ficatului, cât şi pe cel al rinichilor.” („Calea Naturală către o sănătate de fier”, Editura All)