Cum să-ţi detoxifici ficatul pe cale naturală. Iată ce alimente trebuie să consumi!

1 2 jpg jpeg

Consumul excesiv de alimente procesate, alcoolul, produsele chimice, poluarea şi alţi factori suprasolicită ficatul, încărcându-l cu toxine, astfel că el nu funcţionează întotdeauna corect. Iată, aşadar, câteva trucuri care ajută la curăţarea ficatului!

Apă cu lămâie Un pahar de apă călduţă cu lămâie consumat în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol, elimină toxinele din ficat, stimulează metabolismul şi ajută digestia, evitându-se, astfel, constipaţia. Avocado Fructul de avocado este considerat una dintre cele mai bune surse de grăsimi sănătoase, fiind un bun protector al ficatului. Un studiu efectuat în Japonia a arătat că consumul de avocado împiedică ficatul să acumuleze toxine.

Unul dintre cele mai bune remedii pentru protejarea ficatului este consumul de apă, între şase şi opt pahare zilnic, cel puţin. În plus, o hidratare corespunzătoare a corpului permite, de asemenea, curăţarea rinichilor.

Este extrem de important să evitaţi consumul excesiv de zahăr, de făinoase şi orice alte alimente procesate, deoarece ficatul nu va face decât să transforme toate aceste grăsimi în colesterol.

Rădăcina de păpădie este folosită încă din antichitate pentru tratarea afecţiunilor hepatice, dar şi pentru curăţarea ficatului. Consumaţi sub formă de ceai (poţi procura din magazinele naturiste).

Usturoiul este unul dintre cele mai puternice remedii naturale şi contribuie la întărirea sistemului imunitar, apărându-l de viruşi şi bacterii. Usturoiul conţine, de asemenea, substanţe sulfuroase, care sunt responsabile de activarea enzimelor, având scopul de a îmbunătăţi funcţia ficatului.

Leguma conţine glucozinolat, o componentă sulfuroasă care protejează şi curăţă organismul de toxine.

Este demonstrat faptul că ceaiul verde contribuie la curăţarea ficatului într-un mod natural şi protejează organismul împotriva tumorilor şi hepatitelor virale. De asemenea, consumul de ceai verde ajută la eliminarea grăsimilor acumulate la nivelul ficatului.

Această reţetă de smoothie are efecte depurative excelente, fiind ideală pentru curăţarea ficatului, îmbunătăţirea digestiei şi pierderea de kilograme.

- 2 tulpini de aloe vera

- sucul unei lămâi

- câteva frunze de mentă proaspătă

- 1 linguriţă de turmeric

- jumătate de litru de apă rece

Extrageţi pulpa din tulpinile de aloe vera şi amestecaţi bine cu celelalte ingrediente într-un blender, până când obţineţi o pastă cu textură netedă. Consumaţi băutura dimineaţa, pe stomacul gol.