Cum să rezişti sevrajului de dulce

1 2 jpg jpeg

Taie zahărul de pe lista de cumpărături, fă o mică pauză de cel puţin o zi în care să nu consumi deloc zahăr şi apoi reintrodu-l treptat pe cel natural în alimentaţia ta.

Cu cât consumi mai mult zahăr, cu atât mai mari sunt şansele de a te confrunta cu anumite probleme de sănătate dintre care cea mai periculoasă fiind diabetul, deoarece această afecţiune vne la pachet cu o serie de probleme de sănătate deloc uşor de manevrat.

Senzaţia de iritabilitate şi durerile de cap

Dependenţa de zahăr este una dintre cele ami puternice, imediat cum ai decis să renunţi la el te poţi confrunta cu probleme precum o senzaţie acută de iritabilitate, prezenţa durerilor severe de cap sau oboseală accentuată.

Potrivit celor de la Health.com cu cât vei consuma mai puţin zahăr cu atât mai bine va arăta atât pielea ta cât şi întregul corp, fiind favorizat procesul de slăbire.

Spune nu zahărului indiferent de culoarea sa, alb sau brun, şi nu îl reduce treptat deoarece nu vei putea astfel să îl scoţi din alimentaţia ta. Trebuie scos de tot pentru cel puţin 3 zile la început. Chiar dacă te vei confrunta cu simptomele mai sus descrise, nu ceda, sănătatea ta este mult mai importantă.

Află ce simptome îţi transmite corpul când consumi prea mult zahăr AICI

Eşti ceea ce mănânci

1 2 jpg jpeg

Alege să consumi alimente care să îţi ofere energia necesară pentru a putea funcţiona corespunzător pe tot parcursul zilei şi aici ne referim bineînţeles la 3 porţii de legume şi una de fructe.

Imediat cum vei scoate zahărul din tabieturile tale, organismul se va resimţi ca dat peste cap deoarece el este obişnuit să primească doza sa zilnică şi în lipsa acesteia va începe să îşi procure dulcele din alte surse.

Bea multă apă pentru a preveni durerile de cap şi nevoia de a consuma dulce şi alege gustările pline de fibre şi grăsimi sănătoase cât şi proteinele de bună calitate.

Obişnuieşte-te să bei ceaiuri neîndulcite şi dacă vrei să mănânci ceva dulce alege să îţi condimentezi mâncarea un pic mai mult. Acest truc simplu va anihila pofta de dulce. Foloseşte tot mai multe ierburi şi condimente la prepararea mâncărurilor tale şi nu uita de apă.

Alege varianta naturală

2 jpg jpeg

Dacă ai rezistat cele 3 zile fără să pui pic de zahăr în gură, acum este momentul în care poţi să reintroduci o porţie de zahăr natural în alimentaţia ta. Optează pentru o linguriţă de miere naturală, sirop de arţar pe care să le adaugi în cafea sau în ceai după ce acestea s-au mai răcit, iar temperatura optimă este aceea când poţi ţine cana de ceai sau cafea în mână fără să te frigă.

Acum poţi începe să consumi şi fructe însă nu mai mult de o porţie pe zi. În sezonul rece poţi să optezi pentru citrice, acestea având un aport vitaminic numai bun pentru imunitatea ta.

Lactatele de asemenea nu trebuie să conţină fructe, dacă îţi place varianta cu fructe alege să îţi adaugi tu fructe în iaurt şi poţi opta pentru caise, banane, piersică, mango sau rodie.

Vei observa că în doar câteva zile nici nu vei mai simţi nevoie de a consuma zahăr. Dacă alegi să consumi la micul dejun iaurt cu cereale, seminţe de in, susan, chia îţi vei menţine senzaţia de saţietate până la ora prânzului şi rezultatele favorabile în legătură cu silueta ta nu vor întârzia să apară.