Cum să prepari o băutură sănătoasă şi răcoroasă

1 2 jpg jpeg

Vremea devinde din ce în ce mai caldă, iar organismul face faţă cu greu gradelor din termometre.

Indicat ar fi să îţi iei nişte măsuri de siguranţă şi să ai la îndemână o sticlă cu apă şi un fruct răcoritor.

O atenţie deosebită trebuie să acorzi şi hainelor pe care le porţi în această perioadă. Încearcă să eviţi pe cât posibil culorile închise şi hainele strâmte.

Pepenele, vedeta sezonului

Un fruct ce nu mai are nevoie de nici o prezentare. Zemos, plin de nutrimenţi, hidratant şi revigorant, este fructul vedetă a verilor toride.

Poţi alege să îl consumi ca atare sau să îl transformi într-o băutură răcoroasă şi uşor de preparat chiar la tine în bucătărie.

Granita, un desert originar din Italia, are la bază două componente ideale de a fi consumate în această perioadă şi anume sucul de fructe şi gheaţa.

Pe lângă faptul că pepenele are un gust dulce şi bun este şi foarte zemos, aspect important în alegerea lui pentru a face o delicioasă granită. O variantă mult mai sănătoasă decât sucurile din comerţ, pentru prepararea ei ai nevoie de 4 căni de bucăţi de pepene roşu, zeama de la un lime şi două linguri de miere. Opţional poţi să adaugi şi câteva frunze de mentă proaspătă.

Află cât de benefic pentru sănătatea ta este consumul de pepene roşu AICI

Cum se prepară granita

Pune în blender sucul de lime, bucăţile de pepene şi mierea. Mixează până obţii o pastă.

Amestecul obţinut trebuie pus apoi într-o tavă de cuptor cu diametrul de 20/30 cm şi să-l dai la congelator o oră.

La final, scoţi tava, spargi gheaţa obţinută cu ajutorul unei furculiţe. O laşi la congelator aşa pisată încă o oră. Repetă procedura de 4 ori. În total, granita trebuie să stea la congelator 4 ore.

Dacă vrei să mergi pe o variantă mai uşoară, după ce obţii sucul la blender, îl torni în pahare, apoi adaugi cuburi de gheaţă şi frunze de mentă măruţite.

Poţi să încerci să răstorni amestecul din blender în dispozitivul de făcut cuburi de gheaţă, după ce s-au format cuburile, le mai treci odată prin blender pentru a mărunţi gheţa. Umpli un pahar cu granita astfel obţinută, decorezi cu o felie de lime şi mentă proaspătă măcinată.

Pentru un plus de hidratare, poţi să adaugi şi un sfert de pahar de apă minerală.

Ştiai că...

...pepenele roşu este un excelent rehidratant, mai ales pentru că el conţine 92% apă şi este plin de electroliţi?

...pepenele roşu reduce durerea musculară şi previne apariţia cârceilor?

...o felie de pepene roşu poate înlocui un pahar de suc?

...vitamina C este unul din punctele forte a pepenelui roşu?