Cum să mănânci îngheţată fără să iei în greutate

1 2 jpg jpeg

Mănâncă îngheţată cumpătat, mai rar

Fii cumpătat când mănânci îngheţată! Excesul poate să ducă la o creştere a nivelului de trigliceride din sânge şi la apariţia riscului de carii dentare. Las-o câteva minute afară din congelator înainte de a o mânca, altfel poate să-ţi afecteze smalţul dinţilor. Consistenţa cremoasă a îngheţatei stimulează o anumită zonă din creier răspunzătoare pentru apariţia senzaţiei de plăcere.

La fel ca în cazul ciocolatei, atunci când guşti dintr-o îngheţată, se formează în corpul tău o serie de hormoni precum serotonina şi endorfina, care îţi dau o stare de bine, înlăturând stresul.

Alege-o ca gustare, în prima jumătate a zilei

Îngheţata te hidratează şi-ţi dă energie, în special dacă o alegi ca gustare în prima parte a zilei. Valoarea nutritivă a îngheţatei diferă în funcţie de sortiment, îţi aduce grăsimi, proteine, carbohidraţi, dar, consumată cu moderaţie nu te îngraşă.

Atenţie!

Dacă o mănânci pe fugă îţi dă ameţeli şi dureri de cap, din cauza reducerii afluxului de sânge către organe şi a diametrului vaselor de sânge (vasoconstricţie).

Optează pentru una cât mai simplă

O îngheţată simplă, cu fructe, mâncată ocazional, n-ar trebui să-ţi facă probleme în privinţa greutăţii corporale. Cel mai bine ar fi s-o prepari cu puţin zahăr, iaurt, fructele preferate, pentru a-i reduce cât mai mult nivelul de grăsimi.

Citeşte şi: Cum să faci o îngheţată sănătoasă pentru copilul tău

Ar acoperi aproximativ 120 de calorii din cele 2000 de care ai nevoie zilnic ca femeie sau 2500, ca bărbat. Acest desert conţine vitamine şi mineral, calciu, fosfor, vitaminele A, C, D, E, vitamine din complexul B.