Cum să îţi faci chipsuri sănătoase şi gustoase

1 2 jpg jpeg

După o zi încărcată la muncă, seara când ajungi acasă şi stai în faţa televizorului tentaţia este foarte mare pentru a ronţăi ceva. Nimic greşit în acest aspect dacă optezi pentru chipsurile din legume preparate în casă.

Astfel vei avea parte de o alternativă foarte buna la cele industriale care de cele mai multe ori vin la pachet cu o doză mărită de sare, făină, coloranţi şi ulei.

Uşor de preparat, deliciose, sănătoase şi prietenoase cu silueta ta.

Cartoful, aliment de bază

1 2 jpg jpeg

Cartoful este un aliment de bază în meniul nostru, chiar dacă de unele persoane este evitat cu orice preţ deoarece prin prăjire devine inamicul numărul unu al siluetei, dacă ştii cum să îl combini şi cum să îl găteşti corect, te vei putea bucura de nutrimenţii sănătoşi pe care îi conţine.

Indiferent de tipul de cartof pe care îl ai la îndemână, fie el dulce, roşu sau alb, curătă-i de coajă, spală-i bine şi taie-i în felii cât mai subţiri.

Stropeşte-i ulterior cu puţin ulei de măsline, adaugă condimentele preferate şi pune-i în tava de cuptor pe o hârtie de copt şi lasă-i în jur de 15-20, întoarce-i frecvent de pe o parte pe alta, după care poţi să îi consumi liniştit în timp ce vizionezi filmul preferat.

Află care sunt cei mai periculoşi aditivi alimentari AICI

Ierburile aromate sunt secretul gustului bun

2 jpg jpeg

Poţi să înlocuieşti masa de seară cu un bol de legume transformate în chipsuri, iar ierburile aromate îţi pot fi de mare folos pentru diversifica gustul.

În materie de legume poţi opta pentru dovleac, ţelină, sfeclă, morcov, pe care le poţi condimenta cu diferite verdeţuri, usturoi, boia, curry, rozmarin, sare şi piper.

Fiind extrem de saţioase, silueta ta va avea doar de beneficiat de pe urma acestei combinaţii, mai ales dacă faci parte din categoria persoanelor ce nu prea consumă legume de fel.

Dacă eşti amator de sosuri, avem şi în acest caz o alternativă sănătoasă, alege să combini un iaurt cu puţin ulei de măsline şi usturoi sau verdeaţă şi meniul este gata.

Poţi să transformi şi fructele în chipsuri delicioase, cele mai potrivite în acest caz fiind merele, gutuile şi bananele.