Cum să faci fondant de ciocolată în 15 minute. Cea mai uşoară reţetă

1 2 png png

Ingrediente

1 lingură unt nesărat

2 linguri pudră de cacao

120g unt nesărat

120g ciocolată neagră

2 ouă

2 gălbenuşuri de ou

120g zahăr auriu

Jumătate linguriţă de sare

30g făină

4 linguri de frişcă

Cum se prepară

Se preîncălzeşte cuptorul la 200 de grade. Unge patru forme de budincă, cu unt şi cacao. Taie untul în cubuleţe şi rupe ciocolată în bucăţi mici. Pune la microunde la temperatura mare timp de 20 de secunde, în mai multe tranşe, până când toată ciocolată s-a topit.

Amestecă bine. Sparge ouăle şi adaugă gălbenuşurile într-un vas. Pune şi zahăr şi sare şi bate până când compoziţia devine galben deschis. Încoporează şi ciocolată. Adaugă făină şi amestecă în continuare.

Umple formele trei sferturi. Pune-le la copt între 12 şi 14 minute, în funcţie de cuptor. Serveşte cu frişcă.