Cum să faci fondant de ciocolată în 15 minute. Cea mai uşoară reţetă
Ingrediente
1 lingură unt nesărat
2 linguri pudră de cacao
120g unt nesărat
120g ciocolată neagră
2 ouă
2 gălbenuşuri de ou
120g zahăr auriu
Jumătate linguriţă de sare
30g făină
4 linguri de frişcă
Cum se prepară
Se preîncălzeşte cuptorul la 200 de grade. Unge patru forme de budincă, cu unt şi cacao. Taie untul în cubuleţe şi rupe ciocolată în bucăţi mici. Pune la microunde la temperatura mare timp de 20 de secunde, în mai multe tranşe, până când toată ciocolată s-a topit.
Amestecă bine. Sparge ouăle şi adaugă gălbenuşurile într-un vas. Pune şi zahăr şi sare şi bate până când compoziţia devine galben deschis. Încoporează şi ciocolată. Adaugă făină şi amestecă în continuare.
Umple formele trei sferturi. Pune-le la copt între 12 şi 14 minute, în funcţie de cuptor. Serveşte cu frişcă.