Cum să combini corect sucurile din fructe

1 2 jpg jpeg

Sucurile din fructe: prune, struguri, banane, cireşe dulci, pere dulci.

Sucuri din fructe sub-acide: mere, caise, fructe de pădure, mango, nectarine, papaya, piersici, pere.

Sucuri din fructe acide: mere acre, afine, grapefruit, struguri acri, lămâi, portocale, lime, ananas, prune acre, rodii, kiwi, căpşuni.

Fructele dulci se pot combina cu cele sub-acide, dar nu şi cu cele acide. De asemenea, fructele acide pot fi combinate doar cu cele sub-acide pentru realizarea sucurilor.

Iată cele mai potrivite combinaţii!

Kiwi cu portocale şi grepfrut

Dacă vrei un suc care să îndepărteze răcelile şi să ajute la stimularea imunităţii în anotimpul rece, printre cele mai sănătoase sucuri antirăceală este sucul de grepfrut, portocale şi kiwi. Având un conţinut bogat de vitamina C, aceste fructe combinate sunt excelente pentru combaterea gripelor.

Ananas cu kiwi şi banane

Pentru zilele în care ai nevoie de un plus de energie (sau dimpotrivă, îţi lipseşte energia) sau mergi la sala de sport, este recomandat sucul realizat din combinaţia de banane, kiwi şi ananas. Oricând poţi adăuga şi sfecla roşie, protejează ficatul şi este o sursă bogată în nitraţi naturali, care asigură buna circulaţie a sângelui la creier, inimă şi muşchi.

Pere cu mere şi cireşe

Dacă vrei o piele tânără şi de invidiat, trebuie să ştii că printre cele mai sănătoase sucuri bogate în vitaminele A, B, C şi E, combustibili necesari pentru menţinerea unui ten superb, este sucul de mere, pere şi cireşe. Este bun şi pentru întărirea oaselor.

Mere cu struguri

Printre cele mai sănătoase sucuri, extrem de bune mai ales în perioada sarcinii, sucul de struguri verzi şi mere verzi este excelent pentru sănătatea celulelor sanguine şi funcţiei musculare. De asemenea, îţi oferă doza necesară zilnică de vitamina K - foarte importantă pentru sânge şi sănătatea oaselor.

Mango cu afine şi căpşuni

Un alt suc pe care trebuie să îl încerci, printre cele mai sănătoase în diete, fiind antioxidantul suprem, este sucul din afine, căpşuni şi mango. Îţi oferă energia de care ai nevoie atunci când vrei să scapi de kilogramele în plus.