Cum să combini corect alimentele pentru a slăbi sănătos

1 2 jpg jpeg

Toată viaţa ai încercat fel şi fel de diete, programe de exerciţii care să îţi lucreze musculatura în mod ţintit.

Deşi ai un regim de viaţă echilibrat în care dormi suficient, te hidratezi, te alimentezi corect, este bine să ştii ce combinaţii să faci mai ales la prima masă a zilei pentru a stimula metabolismul să ardă mai multe calorii.

Ciocolata cu măr secretul imunităţii

Cu siguranţă nu te-ai gândit până acum la această combinaţie. Mărul conţine flavonoide iar ciocolata este bogată în antioxidanţi, împreună aceste substanţe ajută la o mai bună circulaţie sangvină, menţin activitatea creierului şi sporesc imunitatea.

Ce veste bună, nu? Însă acest aspect trebuie să fie condiţionat de doi factori şi anume: ciocolata este musai să fie neagră, iar acest amestec trebuie consumat doar dimineaţa.

Ovăzul combinat cu portocale

Cea mai bună formulă de a ajuta organismul să se cureţe de toxine constă într-un bol de terci de ovăz şi un pahar de suc de portocale făcut în casă.

Terciul de ovăz îl poţi face prin lăsarea la înmuit peste noapte a unei porţii de ovăz în lapte de migdale sau apă. Vitamina C din portocale este un bun stimulent pentru imunitatea ta, iar terciul de ovăz va ajuta la buna funcţionare a tranzitului intestinal şi îţi va asigura senzaţia de saţietate mai mult timp.

Află cât de important este să consumi tărâţe de ovăz zilnic AICI

Avocado cu spanac pentru digestie corectă

Grăsimile din avocado ajută la o mai bună absorbţie a luteinei şi a vitaminei A din spanac. Poţi să consumi aceste două alimente sub formă de salată sau sub formă de smoothie la care mai poţi adăuga şi zeama de la o lămâie.

Ţesutul adipos mai ales din jurul taliei şi al braţelor se va topi ca prin minune.

În plus combinaţia de ceai verde cu lămâie va contribui substanţial la creşterea imunităţii şi longevităţii mai ales datorită aportului de antioxidanţi şi vitamine ce ţi-l oferă.

Salata de roşii de la prânz

Nimic nu se compară mai ales în zilele caniculare cu o salată de roşii la care să adaugi un pic de ulei de măsline şi nişte oregano.

Asta este tot secretul salatei de roşii pentru a avea o masă sănătoasă, uşoară şi să obţii o siluetă de invidiat.

Nu te preocupa pentru cantitate, poţi să consumi această salată până te saturi, important este să nu o combini cu nimic altceva în schimb.

Carnea se consumă cu rozmarin

Pentru a scădea riscul cancerigen la care te expui atunci când prepari termic carnea mai ales prin prăjire, este recomandat să adaugi o crenguţă de rozmarin care nu doar că îi va oferi un gust delicios preparatului tău dar îţi va oferi şi un aport de vitamine şi va facilita digestia.

De asemenea carnea de porc se recomandă a se consuma împreună cu o porţie de varză de Bruxelles, deoarece aceasta conţine sulforafan ce poate îmbunătăţi activitatea seleniului din carnea de porc, în felul acesta oferindu-ţi protecţie împotriva dezvoltării celulelor canceroase.