Cum prepari sănătos icrele de peşte

1 2 jpg jpeg

Icrele din comerţ conţin ulei vegetal, apă carbogazoasă, icre sărate, gelifiant gumă xanthan E415, gumă guar E412, conservant: benzoat de natriu E211, acid sorbic E200, acidifiant: acid citric E330, antioxidant: E316 erithorbat de sodiu. Practic, sunt pline de E-uri care ne pun sănătatea în pericol. De aceea, ar trebui să renunţăm la icrele de peşte din comerţ şi să optăm pentru unele făcute în casă. Cele din urmă sunt mult mai sănătoase. Iată cum să prepari sănătos icrele de peşte:

Ingrediente pentru prepararea icrelor de peşte

Ca să prepari sănătos icre de peşte nu ai nevoie de foarte multe ingrediente şi nici nu-ţi ia prea mult timp şi nici nu este deloc complicat. Iată ce îţi trebuie ca să prepari sănătos icre de peşte:

- două linguriţe zeamă de lămâie sau jumătate linguriţă oţet ori o linguriţă de muştar; - 100 de grame de icre de peşte, - câteva linguri de ulei de măsline, - o ceapă, - pătrunjel proaspăt, - o roşie, - piper, - sare.

Cum prepari sănătos icrele de peşte. Iată metoda cea mai bună!

După ce ai văzut ce conţin icrele din comerţ şi cât sunt acestea de nocive pentru organism, te intrebi cum să prepari sănătos icrele de peşte? Iată cea mai bună metodă: icrele proaspete de peşte se sărează foarte puţin, apoi se pun într-un bol.

Se adaugă două linguriţe de zeamă de lămâie sau un sfert de linguriţă de oţet ori o linguriţă rasă de muştar. Acest mix se bate bine cu o furculiţă. După aceea, se toarnă puţin câte puţin ulei de măsline extravirgin.

Când compoziţia se întăreşte, se adaugă câte o linguriţă cu apă rece, care le înmoaie şi ajută la încorporarea uleiului extravirgin. Apoi, treptat se mai pun încă 3-4 linguri cu apă.

Mai ai nevoie de o ceapă de mărime medie. Aceastas se toacă mărunt şi se pune peste compoziţia deja făcută. Se amestecă, se adaugă puţin piper şi se ornează cu frunze proaspete de pătrunjel şi cu felii de roşie.

Poftă bună!