Cum prepari ouăle sănătos. Sfaturi utile în bucătărie

Prepararea oălelor într-un mod sănătos poate fi o provocare, mai ales că model de a găti oul face ca acest aliment plin de proteine să fie benefic sau dăunător sănătăţii. Alege să prepari ouă în mod cât mai natural pentru sănătatea ta şi a familiei tale. Iată câteva modalităţi de a prepara ouăle cât mai sănătos.

Cum prepari ouăle sănătos - oul fiert moale

Oul cleios este cel mai sănătos jpeg

Oul fiert moale este cel mai simplu de obţinut, fiind printre cele mai sănătoase. Cei mici s-ar putea să nu-l primească de la început, dar trebuie să ştiţi că acesta este un mod de a-l prepara mult mai benefic decât prăjit în ulei sau fiert foarte tare. Oul cleios este cel mai sănătos. Pune apă la fiert, lasă să clocotească şi pune ouăle în cratiţă fix 2 minute. Vei obţine ou moale, foarte gustos. Pune şi 2-3 picături de ulei de măsline virgin, un pic de sare şi de piper şi obţine un mic dejun săţios şi foarte bun.

Cum prepari ouăle sănătos - ouă ochiuri fără ulei

Dacă ai o tigaie de teflon de calitate, nu ezita să găteşti cât mai sănătos. Pune tigaia la încins, când este încinsă aruncă ouăle acolo, pune capac şi lasă-le 2-3 minute. Gălbenuşul nu trebuie să se întărească, altfel îşi pierde proprietăţile nutritive de calitate superioară. Gălbenuşul de ou este considerat proteină de cea mai bună calitate, dar doar dacă se găteşte corect. Aruncă şi 2 roşii cherry, câteva frunze de pătrunjel şi ai un mic dejun pe cinste.

Cum prepari ouăle sănătos - cuiburi cu ouă

Cuiburile de ouă se prepară în cel mult 5 minute jpeg

Iată o reţetă cel puţin interesantă şi o modalitate de a găti oul cât mai sănătos. Ai nevoie de 2 ouă, un pic de sare şi puţină brânză sărată rasă fin. Încălzeşte cuptorul la 200 de grade Celsius, pregăteşte o tavă tapetată cu hârtie de copt şi apucă-te de treabă. Separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile bate-le spumă ca pentru bezea şi amestecă încet cu brânza rasă. Pune albuşul în tavă, fă o gaură în mijloc şi ţine la cuptor 3-5 minute. Scoate tava şi pune în mijloc gălbenuşul de ou. Mai lasă 3 minute,scoate-le şi servşte-le calde, cu puţin coriandru verde presărat.

Cum prepari ouăle sănătos - ouă ochiuri în apă

1 2 jpg jpeg

Se lasă apa la fiert şi când clocoteşte se dă focul mic şi se pregăteşte oul. Acesta se sparge şi se pune într-o ceaşcă. Apa din cratiţă nu trebuie să clocotească rău, se scufundă ceaşca şi se lasă oul acolo. O să se vadă imediat cum albuşul se fierbe. Nu se lasă gălbenuşul să se întărească. Se serveşte imediat alături de brânză şi legume. Are o savoare diferită de oul fiert obişnuit, este foarte gustos şi mai ales sănătos.

Ouăle se mai pot consuma şi în băuturi. Poţi pune gălbenuş de ou în preparate naturale cu fructe şi legume stoarse, adică smoothie-uri. Gălbenuşul nu se simte în băutură, dă energie şi este foarte sănătos. Iarna, poţi prepara o băutură excelentă pentru răceli sau gripe. Lapte fiert, amestecat cu gălbenuş de ou şi miere. Alege să consumi ouăle în mod natural pentru cât mai multe beneficii.