Cum îţi accelerezi metabolismul! Astea sunt principalele secrete

1 2 jpg jpeg

Mâncaţi suficient

Trebuie să tăiaţi din calorii pentru a pierde în greutate. Dar scăderea prea drastică oferă un dublu impuls metabolismului tău. Când mâncaţi mai puţin decât aveţi nevoie pentru funcţia biologică de bază (aproximativ 1200 de calorii pentru majoritatea femeilor), corpul dvs. îi dă semnale de alarmă metabolismului. De asemenea, începe să ia din ţesuturi musculare preţioase pentru arderea caloriilor, spune Dan Benardot, profesor de nutriţie la Universitatea de Stat din Georgia. "Mănâncă destul, astfel încât să nu-ţi fie foame - două gustări de 150 de calorii între trei mese (de aproximativ 430 de calorii fiecare) vă va menţine metabolismul în alertă“.

Totul începe dimineaţa

Micul dejun activează metabolismul şi menţine energia ridicată toată ziua. Nu este întâmplător faptul că femeile care renunţă la această masă sunt de 4 ori mai dispuse să ajungă la obezitate. Dacă nu aveţi ceva pregătit, atunci luaţi un iaurt. Sau încercaţi fulgi de ovăz cu lapte şi nuci pentru a include şi proteine.

Beţi cafea sau ceai

Cofeina este un stimulent al sistemului nervos central, astfel încât vă poate revigora metabolismul cu 5 până la 8%. O ceasca de ceai preparat poate creste metabolismul cu 12%, potrivit unui studiu japonez. Cercetătorii consideră că antioxidanţii din ceai stimulează metabolismul.

Fibrele luptă cu grăsimea

Cercetările arată că unele fibre pot revigora arderea grasimilor cu până la 30%. Studiile constată că femeile care mănâncă mai multe fibre se îngraşă foarte puţin în timp. Consumaţi aproximativ 25 g pe zi - cantitatea a aproximativ trei porţii de fructe şi legume.

Multă apă

Cercetătorii germani au descoperit că atunci când consumăm 6 căni de apă rece pe zi ne ajută să pierdem 5 kilograme într-un an. Şi asta pentru că organismul munceşte în plus pentru încălzirea apei care trebuie să ajungă până la temperatura corpului.