Cu ce să înlocuieşti carnea ca să slăbeşti

2 2 jpg jpeg

Este cunoscută ideea conform căreia atunci când mănânci carne este bine să ai şi o porţie de legume alături pentru a ajuta organismul şi totodată pentru a-i oferi energia necesară ca să digere proteina animală.

O alternativă bună şi sănătoasă a cărnii este ciuperca.

Înlocuieşte carnea cu ciuperci pentru un trup zvelt

În urma studiilor efectuate de către cercetatorii de la Scoala de Sanatate Publica Johns Hopkins Bloomberg din Baltimore, Maryland, pe un eşantion de 73 de adulţi, femei în mare parte s-a descoprit că ciupercile sunt un înlocuitor excelent al cărnii, cu precizarea că dacă le consumăm în mod constant organismul nostru va fi mult mai puternic şi mai sănătos.

Această schimbare te scapă de 3 kilograme

Practic acest studiu a avut ca şi rezultat la persoanele studiate, 3 kilograme în minus. Unde mai pui şi faptul că un anumit tip de ciuperci, mai exact cele champinion se pară că protejează femeile de apariţia cancerului la sân.

Acest lucru poate fi susţinut de faptul că el, ciupercile sunt pline de nutrimenţi, antioxidanţi şi o doză semnificativă de vitamina D.

Conţin şi proteine exact ca şi carnea, doar că în cazul lor proteina este de origine vegetală. Lipsa carbohidraţilor şi a grăsimilor le fac să treacă în topul alimentelor bune de consumat în dietă.

Află ce alte beneficii îţi mai oferă ciupercile AICI

Susţin organismul în procesul de sinteză a interferonului

Se pare că acelaşi studiu confirmă faptul că ele ar avea şi un efect antimicrobian. Interferonii sunt proteine naturale produse de organismul uman, iar consumul cu regularitate a ciupercilor ajută foarte mult în procesul de sinteză a acestuia, lucru care ajută la dobândirea unei imunităţi puternice.

În cazul în care alegi să le introduci în alimentaţia ta zilnică, indiferent dacă le pui pe grătar sau le consumi fierte, îţi vor oferi senzaţia de saţietate, proteine de cea mai bună calitate şi o hidratare bună, deoarece ele conţin 90% apă.

Nu trebuie exclusă nici varianta conform căreia ele pot fi consumate şi în stare crudă, mai ales în salate.

O porţie de ciuperci reprezintă o porţie de sănătate pentru care organismul tău îţi va fi recunoscător.