Cu ce poţi înlocui carnea în alimentaţie

1 2 jpg jpeg

Spirulina

O algă care se consumă în stare proaspătă, în capsule sau sub formă de fulgi, spirulina conţine între 50 % şi 70 % proteine ​​de înaltă calitate. Este, de asemenea, o sursă bună de fier, betacaroten şi acizi graşi Omega-6 . Are puţine calorii şi este bogată în ficocianine, ceea ce o recomandă şi pentru prevenţia cancerului.

Soia

Foarte bogată în acizi graşi esenţiali polinesaturaiţ, soia are în compoţie aproximativ 36 g proteină la 100 de grame. Soia este şi o sursă excelentă de minerale - fier, zinc şi calciu.

Lintea

Conţine 26 g de proteine ​​la 100 g, de aceea lintea este sunt una dintre legumele cele mai bogate în proteine. Este recomandat să se consume alături de cereale integrale.

Lintea îţi aduce şi un plus de fibre şi minerale, cum ar fi magneziul, fierul şi sodiul. În plus, reprezintă o excelentă sursă de fosfor, fier, mangan, cupru, vitamina B9 şi o sursă bună de zinc, vitamina B1. Din ea, organismul îşi procură şi magneziu , potasiu, seleniu, vitamina B2, B3, B5 şi B6.

Migdalele

Bogate în antioxidanţi, migdalele conţin, în medie, 21 de grame de proteine ​​de înaltă calitate, la 100 g. Sunt ideale pentru o gustare, pentru că ţin de foame.

Migdalele sunt, de asemenea, o sursă bună de fibre şi au potasiu, magneziu, mangan, cupru, vitaminele B2, E şi într-o măsură mai mică, fosfor, fier, zinc, calciu, potasiu, vitaminele B1, B3, B9. Singurul dezavantaj este că acestea au un aport ridicat de grăsimi şi calorii.