Cu ce poţi înlocui cafeaua

1 2 jpg jpeg

Ceai verde

Datorită faptul că are în compoziţie cafeină, substanţă care te energizează, ceaiul verde este un excelent înlocuitor al cafelei. Acesta conţine şi antioxidanţi importanţi, ceea ceînseamnă că te protejează de îmbătrânirea prematură. Mai multe cercetări în domeniu au arătat că includerea ceaiului verde în dieta zilnică accelerează metabolismul şi ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare şi a cancerului.

Ceai de cicoare

Un alt înlocuitor potrivit pentru cafea este ceaiul de cicoare. Planta are proprietăţi tonice şi este ideală pentru cei care se simt fără vlagă. Aşa că, în loc de cafea, îţi începi ziua cu o cană de ceai de cicoare. Mai poţi încerca, de asemenea, ceai de lemn dulce, ceai negru. Sunt bune tonice şi energizante, mai ales în perioadele stresante.

Ceai de genţiană

Te poţi energiza cu ceai de genţiană, o plantă cu proprietăţi revigorante. Se foloseşte în special ceaiul obţinut din rădăcina plantei. Este folositpr în perioadele de epuizarea fizică şi intelectuală. Prepari ceaiul dintr-o linguriţă de rădăcină de plantă la o cană de apă fierbinte. Acoperă vasul 10 minute, apoi filtrează şi bea câte două căni pe zi.

Suc de morcov şi portocale

Plin de vitamine şi minerale, cu un puternic rol energizant, este sucul de morcov şi portocale. Acesta se obţine din două portocale şi un morcov. Este bogat în vitaminele C şi A, dar este şi o sursă importantă de antioxidanţi. Sucul se bea proaspăt, dimineaţa, dar şi la orele prânzului.